25.8.13

Καλοκαιρινά Αναγνώσματακάπου ανάμεσα στο scuba diving, την ορνιθολογία, τα ταχύρρυθμα μαθήματα καρδιοχειρουργικής, τα τσίπουρο και το τάβλι, πάντα φυλάγω κάποιο χρόνο στα καλοκαίρια μου για τη μεγάλη μου αγάπη,
το κάπνισμα.

Επειδή δε μπορείς να καπνίζεις όλη μέρα όμως ξεροσφύρι, συνοδεύω τα τσιγάρα μου με εκλεκτή λογοτεχνία. Και επειδή οι φίλοι μας στο νότιο ημισφαίριο ετοιμάζονται σιγά σιγά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, μερικές εκλεκτές επιλογές από εμάς που είμαστε μια σεζόν μπροστά.


  • Women are from Vilnius, Men are from Kars
Η ευαίσθητη ερωτική ιστορία ενός πόντιου κτηνοτρόφου στον Παιονικό κάμπο και μιας Λιθουανής δακτυλογράφου/χορεύτριας. Αυτή προσπαθεί να του μάθει στενογραφια ενώ αυτός επιχειρεί να τη μυήσει στην τέχνη του αρμέγματος, με φόντο την αγωνία μπροστά στην κατάρρευση της πρωτογενούς παραγωγής στη μακεδονική επαρχία, το πρώτο ματς πρωταθλήματος Κιλκισιακού - ΑΕΚ και τις χαμένες παρτίδες

  • Όσο εσύ τον έδινες ~ Ελεγείες 3
Τι είναι αυτό που μας κάνει να θέλουμε να πετάξουμε; Είναι τα όνειρα αποκληρωμένα παιδιά του υποσυνείδητου, ή το ασυνείδητο ένας ξεπεσμένος κληρονόμος των ονείρων; Γιατί δε με άφησες Παναγιώτα; Μνημειώδες όσο και ασυνάρτητο

  • Αρχαία ή Βακτήρια;
Μία κριτική ανάλυση πάνω στις τελευταίες εξελίξεις στην ταξονομία από το Βέλγο βιρτουόζο του είδους, ειδωμένη μέσα από το εξαγνιστικό πρίσμα του κυκλαδίτικου ήλιου και της τελευταίας φιξ του τέρμηνου.

  • Ζανίν
Και αν ο Βαν Νταμ ήταν γυναίκα; Βία, φεμινισμός, χόλυγουντ, πολεμικές τέχνες, stunts που κόβουν την ανάσα μέσα από τη φανταστική αυτοβιογραφία της Ζανίν Κλωντέτ Βαν Νταμ Αυγερινού-Τσίρκα

  • Δουλειές του ποδαριού
Μια συλλογή από αυτοατελή διηγήματα γύρω από την αγάπη, την ορθοδοξία και τη Θάλασσα, γραμμένα με το πόδι από το Θεόφιλο Σίλβα, τον τραγικό νεαρό πεζογράφο που έχασε διαδοχικά και τα δυο του χέρια στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012.

  • 400
Ένα πείραμα που προκάλεσε αίσθηση. Αντιστρέφοντας τη ρήση "αν 400 πίθηκοι χτυπούσαν 400 γραφομηχανές για 400 χρόνια, κάποια θα έγραφε τελικά Σείξπηρ", 400 λογοτέχνες προσπαθούν επί 400 μέρες να ανοίξουν μια καρύδα με τα γυμνά τους χέρια. 
Ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα με ανατρεπτικό φινάλε που θα μείνει αξέχαστο. 

  • Αυτό το μπλε με τα αρκουδάκια που πουλούσανε στην Ερμού γωνία με Θησείο
Δεν έχω ιδέα τι πραγματεύεται μιας και είναι εξολοκλήρου γραμμένο στα Γεωργιανά. Όπως και να έχει, με 600 σελίδες περίπου στο 1 ευρώ, 70 λεπτά και ένα τσιγάρο άφιλτρο με τα παζάρια, είναι το απόλυτο value for money του φετινού μου καλοκαιριού. 
Επίσης πολύ χρήσιμο σαν καμουφλάζω όταν σας πλησιάζει το γκαρσόνι για να σας πει ότι πρέπει να παραγγείλετε για να χρησιμοποιήσετε την ξαπλώστρα.

7.8.13

Τίγρης κ Τράγος

"Η πολύτιμη ιδιότητά μας ως χριστιανών ορθοδόξων καθιστά ασυμβίβαστη την χρήση ινδουιστικών θρησκευτικών πρακτικών σε οποιαδήποτε πτυχή της ζωής μας."
- Μητροπολίτης Χίου

Για το τάι τσι δεν έχει πει τίποτε ακόμη, αλλά το καλοκαίρι είναι μακρύ ακόμη.

Coming to a cinema near you...


ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!