9.10.10

ένα απλήρωτο ποστάκι

ολόκληρος Σεπτέμβρης και μόνο ένα post... θα έρθουν και φουσκωμένα τα κοινόχρηστα από το αέριο (σαν έντερα ένα πράγμα) ΔΕ ΒΓΑΙΝΩ!!! 
 πάμε λοιπόν, ό,τι να ΄ναι, για το μεροκάματο: 
ΖΩΔΙΑ 
Δίδυμος: Κάποιος που σας μοιάζει πολύ, απειλεί τη μισή κληρονομιά σας. Φάτε τον (συνταγες σε επόμενο άρθρο ή στο blog της Ελενίτσας) 

Ζυγός: Του Έλληνα ο τράχηλος δε σας υπομένει. Μαζεύτε τα και μεταναστεύστε. 

Μπριός: με ζαμπόν τυρί, από το φούρνο της γειτονιάς. Μάλλον αποτυχημένο. Άμα ψάχνεις το πρωινό σου στις 2+, αυτά παθαίνεις. 

Τοξότης: ο καιρός δε σας ευνοεί. Μπορεί τα σύγχρονα τόξα να μη σακουλιάζουν από τη βροχή όπως οι μεσαιωνικοί τους πρόγονοι, αλλά το νερό ξεπλένει το αίμα και είναι δύσκολο να ακολουθήσετε τα ίχνη. Παρόλα αυτά, ο mightymouse από το michigan τα κατάφερε.

βρε ουστ!!! 

 Παρθένος: ακόμη? προσοχή στα τρένα 

Λέων: ο Γ' ο Ίσαυρος. Αυτοκράτορας του Βυζαντίου από το 717 μέχρι το 741. Τερμάτισε μια περίοδο αστάθειας, υπερασπίστηκε την αυτοκρατορία εναντίον των εισβολών των Αράβων και απαγόρευσε τη λατρεία των εικόνων. 
Ο Λέων ο Ίσαυρος ήταν ένας άντρας με πάθος. Εσείς? Στο επόμενο τεύχος: Τρότσκι 

Ιχθύς: Ο Δίας αυτήν την εβδομάδα βρίσκεται ανάμεσα στη ζώνη των αστεροειδών και τον Κρόνο. Όπως και τα τελευταία 4κάτι δισεκατομμύρια χρόνια. 
Μην περιμένετε μεγάλες αλλαγές.
~~~ ~~~ ~~~
κοίτα τώρα τι τους έκατσε τους άλλους στα καλά καθούμενα. Με τις προχωρημένες γνώσεις αστρονομίας του 1700 τόσο, και μια μέθοδο που θα αποκαλούσαμε, στη σύγχρονη επιστημονική γλώσσα, μπακαλίστικη, ο Johann Elert Bode διατύπωσε το 1772 τον εξής νόμο για τις τροχιές των πλανητών του ηλιακού συστήματος, σε αστρονομικές μονάδες:
α = (n + 4)/10 , όπου n = 0, 3, 6, 12, 24,...
το μοντέλο τελικά κατέρρευσε (όχι από ασιτία όπως πολλά άλλα μοντέλα) στον Ποσειδώνα, αλλά αν αγνοήσουμε τον Ποσειδώνα (όπως έκανε ο Οδυσσέας και γλύτωσε την οικογενειακή πλήξη για 10 χρόνια), προβλέπεται με πολύ καλή ακρίβεια η τροχιά του Πλούτωνα.




εξήγηση: η wikipedia πετάει κάτι μεγαλόσχημες μπαρούφες του στυλ orbital resonance, collapsing cloud models και άλλα τέτοια που λέμε για να ρίχνουμε γκομενάκια στα μπαρ. 
Η αλήθεια είναι ότι όταν ο θεός έφτιαχνε το ηλιακό μας σύστημα, μόλις είχε ανακαλύψει τις Σειρές. Μέχρι να φτάσει στον Ποσειδώνα, είχε μπει στο πανεπιστήμιο και άρχισε να φτιάχνει πιο περίπλοκα πράγματα. 

υστεριόγραφο: 
σα σήμερα δολοφονήθηκε ο μεγάλος Κρητικός επαναστάτης "Τσε" Γκεβάρας, γνωστός από την παλικαρίσια του απόκριση μπροστά σε κάθε είδους αντιξοότητα: "Τσε τι έγινε μωρέ?" 

αιωνία του η μνήμη

8 σχόλια :

  1. ναι ρε μπάμια, τρίψ'το μου στη μούρη. Οκ, είμαι μηχανικός που δε θυμάται χριστό μαθηματικά, χάρηκες τώρα?

    πρόχειρα καταλήγω ότι i= ln(-1)/π

    το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ο i είναι προφανώς μιγαδικός ή φανταστικός αριθμός και προφανώς σχετίζεται κάπως με τη σεξουαλική σου ή μου ζωή.

    το πέτυχα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όπως λέμε και στη δουλειά, μη σκέφτεσαι - google it, γλυτώνεις χρόνο. Βέβαια, αυτό εμείς στην Ελλάδα θα το γράφαμε e^πj + 1 = 0, και με παρέσυρες σε λάθος δρόμο.
    Από την άλλη, το άλλο θα το γράφαμε συνήθως
    e^πχ + 1 = 0.
    μετά σου λένε ότι τα μαθηματικά είναι παγκόσμια γλώσσα... :P

    τι σε έπιασε όμως και λες όμως τέτοια κακά λογάκια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του. Την επόμενη φορά θα βάλω Banksy να δούμε πως τα πας και στα καλλιτεχνικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "του στυλ orbital resonance, collapsing cloud models και άλλα τέτοια που λέμε για να ρίχνουμε γκομενάκια στα μπαρ."

    Βρήκαμε και γιατί έχεις να ρίξεις γκομενάκι σε μπαρ από την εποχή που μπορούσες να αγοράσεις την μηχανή σου καινούργια στο Γεωργούση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και σκέψου ότι την εποχή που μπορούσα να αγοράσω τη μηχανή μου καινούρια από το Γεωργούση, τα εισοδήματά μου μου επέτρεπαν να αγοράσω μετά βίας τον απαραίτητο ανορθωτή αμτικατάστασης με 14μηνες οικονομίες. Οδεύουμε προς κενό σύνολο.

    χμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή