25.9.10

Καλή χρονιά

όσοι δεν κωλοβαρούσατε στο μάθημα της Ιστορίας στο Πολυτεχνείο θα ξέρετε βεβαίως ότι ο κόσμος φτιάχτηκε την πρώτη του Σεπτέμβρη , πριν 7518 χρόνια, το είπαν και οι Βυζαντινοί που ήταν γαμάτοι.
Το Πασοκ ήρθε 7482 χρόνια και δύο μέρες ακριβώς μετά. Τυχαίο? Δε νομίζω...

πολλοί θα αναρωτιέστε που χάθηκα... και εγώ ο ίδιος έχω ακούσει τις πιο απίθανες φήμες. Από ότι σχετίζομαι με την πρόσφατη φυλάκιση της Lindsay Lohan, μέχρι ότι διαπραγματεύομαι την αναπτυξιακή παραχώρηση της Κέρκυρας στους Κινέζους ή ότι έχω λιώσει στη δουλειά.

Αηδίες...

η αλήθεια είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και σερβίρεται με σκέτη βότκα, οπότε είναι η στιγμή να σας σερβίρω. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι τον τελευταίο μήνα βρίσκομαι σταθμευμένος στο μαντείο των Δελφών, μέλος μιας ειδικής επιτροπής της Κυβέρνησης και στοχαζόμαστε ακατάπαυστα πάνω στον 4ο Δρόμο για το Σοσιαλισμό ( ή την Πίσω Πόρτα για το Σοσιαλισμό όπως την αποκαλούμε χαϊδευτικά εμείς οι ακαδημαϊκοί του θέματος).
Το Πασόκ αποφάσισε να συστήσει αυτήν την επιτροπή, αποτελουμενη απο καθημερινούς αλλά καταξιωμένους απλούς πολίτες ώστε να φέρει την κοινωνία στο Σοσιαλισμό και το βουνό στο Μωάμεθ. Πολλοί μας παραλληλίζουν με το ρόλο της Λάικα στην κατάκτηση του διαστήματος, αλλά φαντάζομαι ότι αναφέρονται στο φαγητό.

Κακά και καπιταλιστικά τα ψέματα, μας φέρονται πολύ καλά. Μας ταϊζουν, μας ποτίζουν και μας δίνουν κουπόνια για τα γειτονικά εμπορικά κέντρα. Όλα αυτά στην ουσία τσάμπα, καθώς τα έξοδα θα κρατηθούν από τις συντάξεις μας. Θεωρήθηκε, ισχνά, πιο αξιόπιστο από το να στείλουμε το λογαριασμό στον Αη - Βασίλη και απείρως προτιμότερο από το να τους σπρώξουμε κάτι κρατικά ομόλογα που κρατάμε στα χέρια μας. Ο μόνος που δε μας φέρεται καλά είναι ο σύντροφος Πάγκαλος που μας κατεβάζει χριστοπαναγίες και μας φωνάζει βδέλες και γενετικά χαραμοφάηδες περνώντας για να πάει σε μια ιδιόκτητη του ταβέρνα στην Ιτέα για παϊδάκια.

Οι ινστρούκτορές μας μας λένε να μη μας πειράζει, και πως είναι δύσκολος ο ρόλος του συντρόφου Πάγκαλου να κάνει τη σωκρατική αλογόμυγα στη νέα σοσιαλιστική ουτοπία, στο αντιδραστικό της όμως. Εμείς παίζουμε στο τάβλι ποιος θα κεράσει το κώνειο, ενώ οι πιο σκωπτικοί παρατηρούν ότι το άλογο που τσιμπάει αυτή η μύγα πρέπει να είναι στο μέγεθος του Γουαιόμινγκ.
Οι ινστρούκτορες είναι σοφοί άνθρωποι όμως και τους ακούμε. Δύο δίδασκαν μαγγανεία στο LSE, ένας ήταν σύμβουλος οικονομικών του Μουγκάμπε πριν έρθει να σώσει την πατρίδα και ένας είναι ανηψιός του Τσουκάτου, "αλλά αυτός δεν κάνει πουστιές" όπως μας διαβεβαίωσαν.

Τεσπα, με αυτά και με τα άλλα, δε μου μένει πολύς χρόνος για ιδιοτελείς δραστηριότητες όπως το να βρίσκω γκόμενες από το blog μου (Αναστασία, Μάρθα και Ταμάρα, ευχαριστώ για την επίσκεψη αλλά να ξέρετε ότι όταν μου έρχεστε και οι τρεις μαζί θα πέρνετε ταξί για να φύγετε, τετρακάβαλα δεν κάνω στη μηχανή)

Τα λέμε σύντροφοι,

Hasta la Omonoia square

6 σχόλια :

  1. ghallas, είσαι μεγάλος μαλάκας. Δε μου βγάζεις από το μυαλό ότι ήταν το σπίτι σου αυτό που ήρθαμε, όχι το πλυσταριό, και είμαι σίγουρη ότι στο υποτιθέμενο "σπίτι σου" απέναντι είδα έναν χοντρό κύριο που τον ξέρω από την τηλεόραση. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι μας είπες εσκεμμένα ψέματα όταν μας έταζες ότι θα περάσει ο σύντροφος Τσοχατζόπουλος, να μη σου πω ότι δεν ήταν καν αυτός στο τηλέφωνο που σου έλεγε και καλά ότι του έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο το ΣΔΟΕ και δε μπορεί να έρθει.

    Κορίτσια, μην τον πιστεύετε ότι και αν λέει. Πρώτα απ' όλα είναι πολύ πιο κοντός από ότι φαίνεται στη φωτογραφία, και λέει και ψέματα και στο post. Δελφοί και μαλακίες, με τη Lohan ήταν, τον είδα στα Πετράλωνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ghallas μωρό μου πώς πήγε με τους κιτρινιάρηδες στο Κέρκυρα? Αύριο θα με πας στο Λουσιέν? Βαρέθηκα όλο Θεραπευτήτριο, άντε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μαλάκα μεταλλαγμένε προλετάριε απόγονε κλεφταρματωλών, η εξωτερική πολιτική χαράσσεται από τα αρμόδια όργανα του Πασοκ. Εσύ να κάνεις ασκήσεις σοσιαλισμού, έχουμε και ένα γκρουπ Αυστριακών περιηγητών/ επενδυτών για ποδόλουτρο.

    Το Λουσιέν τον έχουμε κλείσει ολόκληρο για αύριο, ο σύντροφος Μιχάλης θα φέρει και το λουκέτο. Ωραία μου δεσποινίς, σας προσκαλώ να παραβρεθείτε στην τελετή και να αρπάξετε ό,τι προλαβαίνετε. Οι Αμερικάνοι είναι φίλοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 老總 ghallas,謝謝您為您的精彩之旅非常小的島嶼。奴隸們看起來很胖,但我們的經驗和你的屁股接吻政府,他們將成為一流的工人很快。
    尼斯本林賽驢 ... ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περιμένω με ανυπομονησία την καμπάνια:
    Twitter accounts are like assholes, everybody 's got one

    να ανοίξουμε ο καθείς από ένα λογαριασμό στον πισινό μας και να τις αμολάμε στο internet.

    Όσο περνάει ο καιρός, τόσο περισσότερο ντρέπομαι για τη δουλειά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή