28.1.08

Hail and Chill

Μας έπιασε ο χειμώνας (επιτέλους?) Το θέμα είναι ότι μας έπιασε στο φυλάκιο στην Παλλήνη, που μου κάνει κάτι σαν τη Σιβηρία για τους αντιφρονούντες της VF. Χαλαζάκι σπέσιαλ, θερμοκρασία που ΚΡΑΥΓΑΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΣΚΟΛ στη μηχανή, ουρανός σε μαύρο που δε βγάζουν τα laptop λόγω backlighting και σάντουιτς Στεργίου στο μηχάνημα (ρίγη νοσταλγίας και αηδίας για όσους έχουν υπηρετήσει στην περιοχή Αθηνών).

Με τα πολλά, αφού είδα και μια Varadero να ξαπλώνει αποκαμωμένη στο διάζωμα της Μεσογείων το πρωί σε έντονη αντίθεση με τον αλλόφρονα -μόλις πρώην- αναβάτη της, είπα να ξεμείνω στο Δικαστικό Μέγαρο Παλλήνης - Casa Alvizi για τους γνωρίζοντες - και να εξερευνήσω την ελληνική επαρχία (Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα, είναι όλη η Αττική και μην τρώτε την παραμύθα που πουλούσε η ΕΡΤ στα 80's, έχει λήξει).

Πηδώντας με χάρη αναστενάρη από θέμα σε θέμα, θα καταγγείλω τη μόνιμη περίφραξη της Κασταλλίας Κρήνης στους Δελφούς που στερεί από τον πολύ κόσμο την ευκαιρία να την επισκεφθεί, και αναγκάζει τον λιγότερο και πιο τολμηρό να λερώνει τα ρούχα του σκαρφαλώνοντας στα α-πα-ρά-δε-κτα βρώμικα κάγκελα.
Φωτογραφίες θα βάλω αργότερα, αν φαίνεται τίποτα γιατί αυτά είναι της νύχτας καμώματα, πάντως απογοητεύτηκα γιατί ούτε τη φωτεινή στήλη του Ήλιου του Μεσονυχτίου είδα, ούτε τα τρία γυναικεία φαντάσματα που στοιχειώνουν την Πηγή, ούτε καλά-καλά νερό εκτός από μία μικρή γούρνα την οποία δυστυχώς και ατυχώς πάτησα. Μάλλον έφταιγε ο κατα συρροήν βέβηλος Ντάφυ που κατουρούσε αμέριμνος λίγο παραπέρα.

Δε θα του κρατήσω κακία πάντως, γιατί άλλωστε το είπε και η ίδια η Πυθία πολύ καιρό νωρίτερα:

"Πες στον βασιλιά ότι οι τοίχοι έχουν πέσει σε σήψη;
Ο Απόλλων δεν έχει πλέον ναό, ούτε προφητείες,
ούτε Κασταλία πηγή. Το ρυάκι, που είχε τόσα να πει,
έχει στερέψει
."



Το ρυάκι του Ντάφυ πάλι... έχει πολλά να πει ακόμη




(Αργότερα...)

Ο Ναός του Απόλλωνα, cc


Γι'αυτό θα πολεμήσουμε (λέμε τώρα.. ε???)



Και στο βάθος κήπος



Μέσα στο άβατο


Η αρχική πηγή (*1)


Η ελληνιστική (ή ρωμαϊκή) πηγή (*1)



*1: Οι φωτογραφίες έχουν κλαπεί ξεδιάντροπα από τον Dr.J (βάλτε castalia spring jpg στο google, θα βρείτε και άλλες) γιατί με τις δικές μου νυχτερινές λήψεις θα μπορούσα να σας δείχνω την Κόκοβα και χαμπάρι δε θα παίρνατε. Το 98 φαίνεται ότι είχε νερό πάντως. Φέτο... γιοκ. Πουτάνα Δεξιά

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου