30.8.10

ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

1η Σεπτέμβρη. Μέρα Ελευθερίας. Το Ουζμπεκιστάν γιορτάζει την ανεξαρτησία του από τη Σοβιετική Ένωση. Η Λιβύη γιορτάζει το πραξικόπημα του Καντάφι που παραλίγο να κάνει τη Σαχάρα Ολλανδία.
Πιο ψηλά από αυτά όμως, θα θυμόμαστε με συγκίνηση και περηφάνεια τη μέρα αυτή ώς Τη Μέρα Που Αποτινάξαμε Το Ζυγό Του Τσιγάρου.

συγκινηθείτε ατελείωτα και συνεχίστε σε κανένα δίωρο που θα στεγνώσουν τα δάκρυα χαράς.

Abstract (που λένε και στις εργασίες).
Θα συνοψίσω το περιεχόμενο της παρακάτω συλλογιστικής στο "γαμώ το χριστό και την παναγία σας υποκριτές ρουφιάνοι φασίστες ανεγκέφαλοι". Αυτό δεν απευθύνεται σε όλους τους μη-καπνιστές, ούτε καν σε όλους τους αντικαπνιστές. Απευθύνεται στους υποκριτές ρουφιάνους φασίστες ανεγκέφαλους των οποίων γαμώ το χριστό και την παναγία.

Πριν κάτι χρόνια κόψαμε το τσιγάρο στα νοσοκομεία, τα λεωφορεία, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα αεροπλάνα, τα σχολεία -λέμε τώρα- και σε διάφορους άλλους χώρους δημόσιας χρήσης. Δε θυμάμαι καν πότε έγιναν όλα αυτά, δεν ταράχτηκα στο ελάχιστο, και σχεδόν σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, καλά κάναμε. Το μόνο που πρέπει να με επηρρέασε δυσμενώς, είναι ότι μειώθηκαν ακόμη περισσότερο οι λίγες πιθανότητες που υπήρχαν να περάσω τον Ατλαντικό. Έχω πάθει και χειρότερα.
Πέρα από τους υγειονομικούς κινδύνους που κρύβει το κάπνισμα (όπως και η γρίπη των χοίρων άλλωστε, η άλλη μεγάλη μάστιγα του αιώνα μας), είναι για όσους δεν καπνίζουν ΓΑΜΗΜΕΝΑ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ. Και δεν έχουν καμία υποχρέωση να ρουφάν τα μοσχομυριστά ντουμάνια μου την ώρα που περιμένουν στην ατελείωτη ουρά στην εφορία, όπου είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται για να τους ρουφήξουν το αίμα, ή στο λεωφορείο ή το μετρό που είναι αναγκασμένοι να πάρουν για να πάνε όπου είναι να πάνε, μη έχοντας αυτοκίνητο, ή αποφασίζοντας συνετά ότι είναι καλύτερα να πάρουν από το να κόψουν τις φλέβες τους πηγμένοι στους δρόμους της Αθήνας. Και όπου αλλού είναι αναγκασμένοι κατά καιρούς να βρίσκονται.

Σουρπράιζ εντ Απόκαλυψ. Στα μπαρ δεν είναι αναγκασμένος να βρίσκεται κανείς. Μα την παναγία! Στα μπαρ πηγαίνεις, σε όποια γουστάρεις, αν γουστάρεις, για να γουστάρεις. Ή γιατί δεν έχεις κάτι καλύτερο να κάνεις. Τα μπαρ είναι μέρη όπου κατά κανόνα βλάπτεις την υγεία σου, πίνοντας αλκοόλ που σου κάνει κακό, ακούγοντας δυνατά μουσική που κάνει κακό στα αυτάκια σου και χαζεύοντας γκομενάκια που κάνουν κακό στην ψυχολογική σου ισορροπία. Εκτός και αν είσαι μεταλλάς. Οοοοολα αυτά δε μας πειράζουν όμως. Το τσιγάρο μας φταίει.

Εμένα πιο πολύ από όλα στα μπαρ μου γαμάει την υγεία η R'n'B. Και με R'n'B δεν εννοώ την Rhythm'n'Blues του '50 και του '60, εννοώ το συρφετό από ευαίσθητες και πονεμένες φωνές που σκούζουν και βογγάν μπροστά από λοβοτομημένα ρυθμικά, σε διάφορες παραλλαγές, την contemporary R'n'Β που λένε.
Μπροστά στον κίνδυνο, κάθισα και διαλογίστηκα για μήνες. Και μου ήρθε η εξής φώτιση: ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΩ ΣΕ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ CONTEMPORARY R'n'B.
Πιο πριν βέβαια, χρειάστηκαν κάποιες γενναίες ψυχές που, σε πείσμα του πνεύματος των καιρών, αποφάσισαν να μην παίζουν cR'n'B* στα μαγαζιά τους, παρ' ότι τα πιο επιτυχημένα και τρέντυ την έπαιζαν μέχρι να αρχίσουν να εκρύγνυνται εγκέφαλοι. Απ' ότι φαίνεται, όσοι ισχυριζόμασταν ότι τα σ.κ.α.τ.ά. δε μπορεί να είναι η μοναδική διέξοδος για να βγούμε να πιούμε ένα ποτό, είμασταν πάνω από 2-3, και πιστεύαμε και αυτό που λέγαμε. Και δεν πηγαίναμε στα σ.κ.α.τ.άδικα επειδή έχει γκομενάκια, αλλά συνεχίσαμε να πηγαίνουμε σε ροκόμπαρα, ρεμπετάδικα, τρανσάδικα, νοιζάδικα και όπου αλλού μας καύλωνε. Και άμα η παρέα μας γούσταρε σ.κ.α.τ.ά για τη βραδυνή της έξοδο, τα λέγαμε το μεσημέρι ή σε ορειβατικούς περιπάτους στο Κιλιμάντζαρο.
Προς έκπληξη του κοινού νου, δε θεωρήσαμε απαραίτητο να απαγορεύσουμε τα σ.κ.α.τ.ά σε όλη την επικράτεια, πολύ απλά γιατί χεστήκαμε. Όποιος γουστάρει, ας πάει.

Συγκλονιστικά ανατρεπτική σκέψη, έτσι?
Έτσι φαίνεται, γιατί για το γαμοτσίγαρο κανείς δεν το σκέφτηκε. Όοοοοχι, θα το κόψουμε παντού. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι:

1) αν το αφήσουμε στην επιλογή των μαγαζατόρων, όλοι θα τα έχουν φουματζήδικα. Γιατί?
α.γιατί προφανώς ο κόσμος πάει στα μπαρ για να διασκεδάσει με ενδεχόμενο κίνδυνο της υγείας του
β. γιατί οι σταυροφόροι αντικαπνιστές είναι απλά γκρινιάρηδες και θέλουν να σπάνε τα αρχίδια του κόσμου, χέστηκαν για την υγεία τους και, όσο υπάρχουν φουμαρτζήδικα, θα πηγαίνουν για να κλαίγονται
γ. γιατί οι αντικαπνιστές είναι άβουλα και μωρά ζώα και παρασέρνονται από τους σατανικούς καπνιστές φίλους τους στους ναούς της νικοτίνης

διαλέξτε και πάρτε.

2) είστε όλοι μαλάκες και δεν ξέρετε το καλό σας. Το κράτος ξέρει

χωρίς επιλογές, το παίρνουμε as-is όπως και με τη φούντα, το γυμνισμό και το ελεύθερο κάμπινγκ

3) ο καπνός κάνει κακό, τελεία και παύλα.

οκ. σε αυτήν την περίπτωση απαιτώ σαν ευαισθητοποιημένος πολίτης να απαγορευτούν:

- τα παϊδάκια. Χοληστερίνες και λίπη και τα πάντα. Και είμαστε και σκατοϋπέρβαροι και ως Έλληνες και ως δυτικοί

- το ακατάσχετο ποτό. Ασχέτως οδήγησης η μη. Σου κάνει κακό ζώον. Αλκοτέστ στην έξοδο σε όλους και πρόστιμα. Σιγά σιγά, με τη βοήθεια προοδευτικών πεφωτισμένων αγάμητων θεουσών, διάκων και εξτρεμιστών μουσουλμάνων θα το κόψουμε τελείως και θα πίνουμε λεμονάδες και πράσινο τσάι που κάνουν και καλό.

- τις πτήσεις με αεροπλάνα. Έχετε φαντάζομαι ιδέα τι ακτινοβολία μαζεύετε πετώντας στα 30000 πόδια. Χάθηκε ο Υπερσιβηρικός? Και μη μου πείτε ότι μια - δυο πτήσεις το χρόνο δεν κάνουν κακό, ποιος σας είπε να σούρνεστε στα μπαρ Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο λες και είναι φροντιστήρια και δίνετε πανελλήνιες?

- η λίστα μπορεί να συνεχιστεί ad infinitum καθώς, στο φινάλε, δεν είναι κόσμος αυτός που ζούμε. Και

4) (για να μας χτυπήσουν και στο φιλότιμο και την ταξική συνείδηση) Οι εργαζόμενοι στα μπαρ είναι αναγκασμένοι να υφίστανται όλην αυτή τη συσσωρευμένη καταπόνηση στην υγεία τους από το σιχαμερό γαμημένο μας συνήθειο.

- Ναρκοσυλλέκτες. Γιατί δε γίνονται ναρκοσυλλέκτες? Γιατί είναι πραγματικά (ναι, είναι ηθελημένη μπηχτή τα italics) επικίνδυνο.
- Μαρμαράδες. Η μαρμαρόσκονη κάνει στα πνευμόνια πράγματα που κάνουν την πίσσα να μοιάζει με θεραπεία ρέικι.
- Αεροσυνοδοί και πιλότοι. Λόγω χρόνιας και τακτικής ενασχόλησης με τα ψηλά, οι αεροσυνοδοί (λένε ότι) είναι τρεις φορές δυσκολότερο να συλλάβουν** (όχι αεροπειρατές ανόητοι), αν και το άγχος συνεισφέρει επίσης σε αυτό το αποτέλεσμα. Ό, τι και να φταίει, οι πτήσεις βλάπτουν τους ιπτάμενους.
- Εργαζόμενοι στις ναυπηγοεπισκευαστικές ζώνες. Έχετε ακούσει κανένα επάγγελμα με μεγαλύτερους αριθμούς θανατηφόρων? Όχι, οι κομμάντος αυτοκτονίας και οι Ταλιμπάν δεν ειναι επαγγέλματα.

χέστηκε κανείς για αυτούς ώστε να απαγορεύσει τις πτήσεις, τους μαρμάρινους αδριάντες αποτυχημένων πολιτικών και τις επισκευές καραβιών? Εδώ μια συνθήκη για τις νάρκες καταφέρανε να προτείνουνε μετά από 100 χρόνια, και πάλι στα παπάρια τους τη γράφουνε.

Κλάστε μας τα αρχίδια λοιπόν. Δουλειές έχει και άλλες. Στο φινάλε δουλέψτε σε ανοιχτά μπαρ ή σε μπαρ μη καπνιστών.

Για όνομα του Νυαρλαθοτέπ, το έχω πει καμιά 200αριά φορές και κάθε φορά που ακούω κάποια απίστευτου μεγέθους γελοιότητα σε απάντηση, θέλω να ανοίξω τον κοντινότερο δρόμο προς την Κίνα με το κεφάλι μου. Δεν έχω κάνει πολλή πρόοδο ακόμη, αλλά που θα πάει.

Ελεύθερη επιλογή στα μπαρ. Αν 50% αντικαπνιστών δε μπορούν να συντηρήσουν κάποια - να μην πω 50%- μπαρ μη καπνιστών, ε ψοφήστε ρε παιδιά, είστε αποτυχία της εξέλιξης. Αν το σκατοκράτος που έχουμε βάλει τσολιά στα αρχίδια μας επιμένει με το στανιό να βάζει τα βρωμερά διεφθαρμένα και άχρηστα χέρια του σε θέματα τα οποία θα έπρεπε να αυτορυθμίζει η κοινωνία, ας βάλουν μία ποσόστωση στο φινάλε. Τουλάχιστον 50% μπαρ μη καπνιστών και ας πάρει άδεια για μπαρ καπνιστών όποιος πλειοδοτεί για άδεια. Αϊ σειχτίρ επιτέλους.

Και μια τελευταία προσφορά γιατί κατά βάθος σας αγαπώ. Βάλτε μας σε γκέτο. Σας παρακαλώ δηλαδή. Για να καβατζωθώ και εγώ, όλος ο καθώς πρέπει κόσμος την κάνει σιγά-σιγά για τα προάστεια που ο αέρας είναι καθαρός, οι δρόμοι άδειοι και τα αμάξια Cayenne. Ας κάνουμε λοιπόν καπνιστικό γκέτο το κέντρο, να κάτσω εδώ με τους μετανάστες, τα πρεζάκια και τους βρωμόχνωτους που τους γουστάρω (καλά, τα πρεζάκια δεν τα γουστάρω να πω την αλήθεια, αλλά από κάτι καθωσπρέπει κυρίους και κυρίες των βορείων, νοτίων κλπ προαστείων, χίλιες φορές) και να ζήσετε εσείς καλά και να πεθάνουμε εμείς από τσιγάρο και κακές παρέες.

Γίνεται? :)




* γελοία συντομογραφία, την οποία θα αντικαταστήσω από εδώ και πέρα με μία πιο εύηχη: σ.κ.α.τ.ά.

** στατιστικές πλήρως αμφισβητίσιμες και σε πολλές περιπτώσεις πιθανώς της πλάκας. Έχουμε καμιά σοβαρή, τεκμηριωμένη αντίστοιχη έρευνα για γκαρσόνια και μπαρμεν? Δε χρειάζεται, some is the devil

31 σχόλια :

  1. Υπονομεύεις το Κράτος ρε;;; Ποιος είσαι ρε Ρουφιάνε που τολμάς κ σκέφτεσαι χωρίς άδεια;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο εθισμός στο τσιγάρο προφανώς δημιουργεί πρόβλημα σε απλές λογικές σκέψεις. Όπως το ότι το κακό που κάνω στον εαυτό μου πίνοντας 4 λίτρα ρετσίνα και τρώγοντας 2 κιλά παϊδάκια δεν μπορεί να συγκριθεί με το κακό που κάνω στον εαυτό μου καπνίζοντας, μια που δεν έχει προεκτάσεις σε αυτούς που τα τρώνε στην ίδια ταβέρνα και που ήρθαν να φάνε σε αυτή τη ταβέρνα όχι γιατί είναι αναγκασμένοι, αλλά γιατί γουστάρουν ρε αδερφέ ωραίο παϊδάκι και κρασί για να ξεσκάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. από την άλλη, φαίνεται από το μικρό παρόν στατιστικό δείγμα ότι ο εθισμός στο τσιγάρο βοηθάει στο να θέτεις και να απαντάς ερωτήματα, σε αντιδιαστολή με τη μονόχνωτη διατύπωση σκέψεων αυτονόητων στο δικό σου μυαλό μόνο

    Κατ'αρχάς, αν θέλεις, μπορείς να σταματήσεις για μια στιγμή να σκέφτεσαι τι πρέπει να κάνω ΕΓΩ και να κάτσεις να σκεφτείς τι μπορείς να κάνεις εσύ. Τρελλή ιδέα??

    επίσης, κάνεις λάθος, το κακό που κάνω στον εαυτό μου είναι ακριβώς το ίδιο, εκτός και αν προσμετράς τον καρμικό αντίκτυπο της απεχθούς μου πράξης. Το κακό που κάνω σε εσένα δε μπορεί να συγκριθεί, όπως και το κακό που κάνεις εσύ σε εσένα συχνάζοντας σε μέρη που βάζεις την υγεία σου σε κίνδυνο.
    Και εγώ γουστάρω ρε αδερφέ την παρτουζίτσα που έχουν στήσει στο διπλανό διαμέρισμα, αλλά ξέρω ότι 2 έχουν ηπατίτιδα και άλλοι 3 HIV. Ε, δε θα πάω επειδή γουστάρω τις χαριτωμένες και απελευθερωμένες γειτόνισσες για να ξεσκάσω, αλλά δε θα απαγορεύσω και τις παρτούζες σε όλη την επικράτεια.

    Κατά βάσιν, έχουμε να απαντήσουμε στις εξής ερωτήσεις:

    1) με ενδιαφέρει πραγματικά η υγεία μου?
    1.α) ΝΑΙ - Κόβω τα δύο κιλά παϊδάκια, τα 4 κιλά ρετσίνα και τα bar και δε με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι
    1.β) ΟΧΙ - κανένα πρόβλημα για κανέναν (εξαιρούνται τα προβλήματα υγείας)
    1.γ) ΝΑΙ, ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΟΥΝ ΑΛΛΟΙ - εδώ αρχίζεις και γίνεσαι λίγο σπαστικός... (και υποκριτής)

    η επόμενη ερώτηση απευθύνεται στον τύπο 1.γ) μιας και οι υπόλοιποι την βρίσκουν την άκρη τους

    2) Ποια η στάση σου προς μέρη και καταστάσεις που βλάπτουν την υγεία σου?
    2.α) Τα αποφεύγω και αφήνω τους τύπους που δεν τους ενδιαφέρει η υγεία τους να κάνουν ότι γουστάρουν
    2.β) Πάω και τους σπάω τα νεύρα
    2.γ) Απαγορεύω όλον τον κόσμο να κάνει κάτι που μου τη σπάει εμένα, όπου και αν βρίσκεται αυτός

    και η τελευταία, που την έχω κάνει και στο post και σε όποιον ηρωικό αγωνιστή του καθαρού πνεύμονα έχω κάτσει να μιλήσω και απάντηση της προκοπής δεν έχω πάρει ακόμη

    Με βάση όλο το παραπάνω κείμενο, διαφώτισέ με αν θέλεις γιατί δε μπορούμε να έχουμε μαγαζιά για καπνίζοντες, και μαγαζιά για μη καπνίζοντες. Όπως έχουμε καταβάσεις rafting που εμένα θα με οδηγούσαν στο νοσοκομείο ή στον Αη-Θανάση με συνοδεία κόλυβα, και καταβάσεις για εμένα, τη Στρουμφίτα και το Φρου-φρου. Τώρα άμα με παρασύρει η παρέα μου που είναι ΟΥΚάδες και πάω να κατέβω το Νιαγάρα, ε, τα θέλει ο κώλος μου, δε θα πάω να απαγορεύσω το rafting οπουδήποτε εκτός της μπανιέρας μου.
    Στο φινάλε, υπάρχουν και περιπτώσεις, όπως το BabaAuRum για παράδειγμα, που απαγόρευσαν το κάπνισμα και ήταν μια χαρά γεμάτα.

    Θα είμαι ευγνώμων για απόψεις που μυρίζουν εγκέφαλο που δούλεψε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τον ίδιο λόγο που δεν έχουμε δρόμους όπου επιτρέπεται να οδηγείς μεθυσμένος και δρόμους όπου απαγορεύεται. Το να καπνίζεις σε δημόσιο χώρο και να οδηγείς μεθυσμένος, δεν είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά εσένα (όπως είναι πχ η επιλογή μιας πίστας για rafting πέρα από τις δυνάμεις σου).

    Τα μαγαζιά και οι χώροι διασκέδασης (όπως και οι χώροι εργασίας που για κάποιους εργαζόμενους είναι το ίδιο) είναι χώροι στην ουσία τους δημόσιοι, αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του μέσου ανθρώπου. Δεν έχεις δικαίωμα εσύ (ο κάθε "εσύ" τελος πάντων) να στερείς έναν τέτοιο χώρο από κάποιον που δεν γουστάρει* την καπνίλα με το πρόσχημα ότι του προσφέρεις εναλλακτικές.

    Δεν μπορεί να μπαίνει η παράμετρος του ότι ο άλλος δεν είναι αναγκασμένος να πάει οπότε αν δεν του αρέσει "τον πούλο". Γιατί ναι μεν δεν είμαι αναγκασμένος να πηγαίνω στο μπαρ Χ αλλά γουστάρω να πηγαίνω ΕΚΕΙ γιατί μου αρέσει (παίζει ωραία μουσική, έχει ωραία διακόσμιση, συχνάζει η γκόμενα που γουστάρω και λογαριασμό δε θα δώσω σε κανένα) . Δεν μπορεί κανείς να μου πει "εδώ καπνίζουμε αν δε σ'αρέσει πήγαινε στο Ψ", όπως δεν μπορεί να μου πεί "εδώ δέρνουμε αν δε σ'αρέσει πήγαινε σε μαγαζί που δε δέρνουν".

    Η λογική σου παίρνει ως δεδομένο ότι τα μπαρ ως χώροι και λειτουργία είναι ούτως η άλλως βλαβεροί για τη δημόσια υγεία, οπότε είναι υποκριτικό να απαγορεύουμε απλά το κάπνισμα σε αυτούς. Ε δε νομίζω ότι έχει βάση αυτή η λογική, μια που ο καθένας μπορεί να ελέξει 100% το πόσο θα εκτεθεί σε όλους αυτούς τους "κινδύνους" σε ένα μπαρ. Όλους εκτός από το πόσο θα καπνίζουν οι θαμώνες του.

    Παρεπιπτόντως είμαι καπνιστής και μάλιστα από αυτούς που καπνίζουν ελάχιστα έως καθόλου σπίτι τους και προτιμούν το κάπνισμα κυρίως όταν βγαίνουν.

    *Το "δε γουστάρει" το αναφέρω σχηματικά γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι θέμα γούστου ή δυστροπίας. Τα επίπεδα ανοχής της καπνίλας εξαρτόνται από πολλούς παράγοντες (π.χ. ο άλλος μπορεί να έχει άσθμα και να μην αντέχει καθόλου). Το ότι κάποιος όμως μπορεί να ανέχεται τον καπνό (του άλλου), δε σημαίνει ότι δεν τον βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον ίδιο λόγο που δεν έχουμε δρόμους όπου επιτρέπεται να οδηγείς μεθυσμένος και δρόμους όπου απαγορεύεται. Το να καπνίζεις σε δημόσιο χώρο και να οδηγείς μεθυσμένος, δεν είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά εσένα (όπως είναι πχ η επιλογή μιας πίστας για rafting πέρα από τις δυνάμεις σου).

    Τα μαγαζιά και οι χώροι διασκέδασης (όπως και οι χώροι εργασίας που για κάποιους εργαζόμενους είναι το ίδιο) είναι χώροι στην ουσία τους δημόσιοι, αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του μέσου ανθρώπου. Δεν έχεις δικαίωμα εσύ (ο κάθε "εσύ" τελος πάντων) να στερείς έναν τέτοιο χώρο από κάποιον που δεν γουστάρει* την καπνίλα με το πρόσχημα ότι του προσφέρεις εναλλακτικές.

    Δεν μπορεί να μπαίνει η παράμετρος του ότι ο άλλος δεν είναι αναγκασμένος να πάει οπότε αν δεν του αρέσει "τον πούλο". Γιατί ναι μεν δεν είμαι αναγκασμένος να πηγαίνω στο μπαρ Χ αλλά γουστάρω να πηγαίνω ΕΚΕΙ γιατί μου αρέσει (παίζει ωραία μουσική, έχει ωραία διακόσμιση, συχνάζει η γκόμενα που γουστάρω και λογαριασμό δε θα δώσω σε κανένα) . Δεν μπορεί κανείς να μου πει "εδώ καπνίζουμε αν δε σ'αρέσει πήγαινε στο Ψ", όπως δεν μπορεί να μου πεί "εδώ δέρνουμε αν δε σ'αρέσει πήγαινε σε μαγαζί που δε δέρνουν".

    Η λογική σου παίρνει ως δεδομένο ότι τα μπαρ ως χώροι και λειτουργία είναι ούτως η άλλως βλαβεροί για τη δημόσια υγεία, οπότε είναι υποκριτικό να απαγορεύουμε απλά το κάπνισμα σε αυτούς. Ε δε νομίζω ότι έχει βάση αυτή η λογική, μια που ο καθένας μπορεί να ελέξει 100% το πόσο θα εκτεθεί σε όλους αυτούς τους "κινδύνους" σε ένα μπαρ. Όλους εκτός από το πόσο θα καπνίζουν οι θαμώνες του.

    Παρεπιπτόντως είμαι καπνιστής και μάλιστα από αυτούς που καπνίζουν ελάχιστα έως καθόλου σπίτι τους και προτιμούν το κάπνισμα κυρίως όταν βγαίνουν.

    *Το "δε γουστάρει" το αναφέρω σχηματικά γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι θέμα γούστου ή δυστροπίας. Τα επίπεδα ανοχής της καπνίλας εξαρτόνται από πολλούς παράγοντες (π.χ. ο άλλος μπορεί να έχει άσθμα και να μην αντέχει καθόλου). Το ότι κάποιος όμως μπορεί να ανέχεται τον καπνό (του άλλου), δε σημαίνει ότι δεν τον βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τον ίδιο λόγο που δεν έχουμε δρόμους όπου επιτρέπεται να οδηγείς μεθυσμένος και δρόμους όπου απαγορεύεται. Το να καπνίζεις σε δημόσιο χώρο και να οδηγείς μεθυσμένος, δεν είναι θέμα που αφορά αποκλειστικά εσένα (όπως είναι πχ η επιλογή μιας πίστας για rafting πέρα από τις δυνάμεις σου).

    Τα μαγαζιά και οι χώροι διασκέδασης (όπως και οι χώροι εργασίας που για κάποιους εργαζόμενους είναι το ίδιο) είναι χώροι στην ουσία τους δημόσιοι, αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής ζωής του μέσου ανθρώπου. Δεν έχεις δικαίωμα εσύ (ο κάθε "εσύ" τελος πάντων) να στερείς έναν τέτοιο χώρο από κάποιον που δεν γουστάρει* την καπνίλα με το πρόσχημα ότι του προσφέρεις εναλλακτικές.

    Δεν μπορεί να μπαίνει η παράμετρος του ότι ο άλλος δεν είναι αναγκασμένος να πάει οπότε αν δεν του αρέσει "τον πούλο". Γιατί ναι μεν δεν είμαι αναγκασμένος να πηγαίνω στο μπαρ Χ αλλά γουστάρω να πηγαίνω ΕΚΕΙ γιατί μου αρέσει (παίζει ωραία μουσική, έχει ωραία διακόσμιση, συχνάζει η γκόμενα που γουστάρω και λογαριασμό δε θα δώσω σε κανένα) . Δεν μπορεί κανείς να μου πει "εδώ καπνίζουμε αν δε σ'αρέσει πήγαινε στο Ψ", όπως δεν μπορεί να μου πεί "εδώ δέρνουμε αν δε σ'αρέσει πήγαινε σε μαγαζί που δε δέρνουν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η λογική σου παίρνει ως δεδομένο ότι τα μπαρ ως χώροι και λειτουργία είναι ούτως η άλλως βλαβεροί για τη δημόσια υγεία, οπότε είναι υποκριτικό να απαγορεύουμε απλά το κάπνισμα σε αυτούς. Ε δε νομίζω ότι έχει βάση αυτή η λογική, μια που ο καθένας μπορεί να ελέξει 100% το πόσο θα εκτεθεί σε όλους αυτούς τους "κινδύνους" σε ένα μπαρ. Όλους εκτός από το πόσο θα καπνίζουν οι θαμώνες του.

    Παρεπιπτόντως είμαι καπνιστής και μάλιστα από αυτούς που καπνίζουν ελάχιστα έως καθόλου σπίτι τους και προτιμούν το κάπνισμα κυρίως όταν βγαίνουν.

    *Το "δε γουστάρει" το αναφέρω σχηματικά γιατί στην πραγματικότητα δεν είναι θέμα γούστου ή δυστροπίας. Τα επίπεδα ανοχής της καπνίλας εξαρτόνται από πολλούς παράγοντες (π.χ. ο άλλος μπορεί να έχει άσθμα και να μην αντέχει καθόλου). Το ότι κάποιος όμως μπορεί να ανέχεται τον καπνό (του άλλου), δε σημαίνει ότι δεν τον βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. από την άλλη, έχουμε δρόμους στους οποίους υπάρχουν όρια ταχύτητας, και δρόμους όπου δεν υπάρχουν, όπως η πίστα των Μεγάρων ή των Σερρών. Έχουμε επίσης χώρους μέσα στους οποίους επιτρέπεται φασαρία μετά τις ώρες κοινής ησυχίας (namely, τα μπαρ) -αρκεί να μην βγαίνει παραέξω- και όλους τους άλλους χώρους που δεν επιτρέπεται. Φαντάζομαι, γιατί είναι επιλογή σου αν θέλεις να πας κάπου στις 1 τη νύχτα που θα έχει φασαρία.

    Επιπλέον, το ότι τα μπαρ είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του μέσου ανθρώπου, είναι δική σου εκτίμηση με την οποία θα διαφωνήσει πολύς κόσμος που ξέρω (αλλά δεν πολυσυναναστρέφομαι είναι η αλήθεια). Τι τα ορίζει ως τέτοια? Να ισχυριστώ ότι η φιάλη στα μπουζούκια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της νεοελληνικής παράδοσης και η τιμή των 150 ευρώ τα καθιστά απαγορευτικά για εμένα? Πάμε να ξεσηκωθούμε για τσάμπα μπουζούκια.

    Το επόμενο βήμα θα είναι να πετάξουμε τους καλόγερους από το Άγιο Όρος (γιατί οι γυναίκες "τον πούλο"), τους εβραίους από τις συναγωγές (γιατί η γκόμενα που γουστάρεις είναι εβραία αλλά εσένα που, for arguments sake-δεν ξέρω- δεν είσαι δε σε δέχονται) και πάει λέγοντας.
    Για το καλό της τότε κοινωνίας κάποιοι καίγονταν και μαστιγώνονταν για να μετανοήσουν για την απιστία τους στον Πάπα, γιατί μαζεύτηκαν μακρυά από όσους δεν τους γούσταραν κάπου στο Languedoc χωρίς πρόθεση να "πειράξουν" ή να "προσυλιτίσουν" κανέναν, αυτός όμως αποφάσισε να τους σώσει για το καλό τους.

    Όχι, δεν είναι το ίδιο οι σταυροφορίες και η ιερά εξέταση με την απαγόρευση του καπνίσματος, ούτε σε κλίμακα, ούτε στις επιπτώσεις τους στους "διωκόμενους" και "καταπιεζόμενους". Η κινητήρια αρχή όμως είναι ένα κλικ μακριά.

    *κατά βάση, η προσομοίωση του καπνού με τη μέθη μου προκαλεί αυθόρμητα συνειρμούς πουριτανισμού, μπορεί και να έχω άδικο στην περίπτωσή σου, αλλά η σκέψη είναι προκλητική. Ο πουριτανισμός με τη σειρά του είναι η μαμή του φασισμού. Η ανοχή στην επιλογή του καθενός να φέρεται όπως θέλει σε χώρους που δεν ενοχλούν και προκαλούν είναι για εμένα αυτονόητη για μια κοινωνία που είναι, τουλάχιστον, υποφερτή, και μπορούμε να ελπίζουμε να καταλήξει αγαπητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. και έχω και ορθογραφικό στο "προσυλιτίσουν" που είναι "προσυλητίσουν". Να μην κάνουμε και άθελα κακό στον κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι δρόμοι είναι δρόμοι και ως τέτοιοι έχουν όρια ταχύτητας. Οι πίστες είναι πίστες και ως τέτοιες δεν έχουν όρια ταχύτητας (έχουν όμως άλλες υποχρεώσεις για μέτρα ασφαλείας και "απαγορεύεται" να οδηγήσεις σε αυτές αν δεν τα λάβεις).
    Επιπλέον επιτρέπεται παντού η φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας αν αυτή η φασαρία δεν βγαίνει παραέξω, ανεξάρτητα από το αν ο χώρος είναι μπαρ ή οτιδήποτε άλλο. Δεν έχω υπόψη κάποια απαγόρευση σε χώρους που πληρούν την παραπάνω προυπόθεση.

    Τα μπαρ τα ανέφερα ως παράδειγμα. Η επιβολή περιορισμών (και όχι απαγόρευση) στο κάπνισμα αφορά όχι μόνο τα μπαρ, αλλά όλους τους δημόσιους χώρους. Περικλείει δηλαδή όλους τους χώρους εργασίας και ψυχαγωγίας (και μεταλλάδικα και μπουζούκια και ζαχαροπλαστία και όλα) του μέσου ανθρώπου και με αυτή την έννοια τα ανέφερα ως αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του μέσου ανθρώπου.

    Τα επόμενα που αναφέρεις είναι ως παραδείγματα άστοχα κατά τη γνώμη μου. Παρόλ' αυτά θα αναφέρω ενδεικτικά ότι ναι μεν δεν είμαι υπερ του να πεταχτούν οι καλόγεροι από το Α. Όρος, αλλά από την άλλη είμαι υπέρ της κατάργησης της απαγόρευσης προσέλευσης σε αυτό των γυναικών, όσο και αν δεν θα τους αρέσει. Όπως και θα ήμουν υπέρ να προβλέπεται τιμωρία για οποιονδήποτε εβραίο/χριστιανό/μουσουλμάνο/παναθηναϊκό/ολυμπιακό, επιβάλλει στην -ενήλικη- κόρη του την άποψή του σχετικά με τον ποιον θα παντρευτεί με οποιαδήποτε μορφή σωματικής ή ψυχολογικής πίεσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν δέχομαι με τίποτα τον παραλληλισμό της επιβολής περιορισμών στο κάπνισμα σε δημόσιους χώρους με οποιαδήποτε δίωξη ή "πογκρόμ" ούτε στο ελάχιστο. Δέχομαι όμως ότι από μόνη της είναι ληψή. Θα έπρεπε να συνοδεύεται και από κοινωνική πρόνοια που θα βοηθάει τους πολίτες να απεξαρτηθούν από τη νικοτίνη και όχι να τους αφήνει εκνευρισμένους, έρμαια της εξάρτησής τους.

    Τέλος δεν έκανα κανένα παραλληλισμό καπνού και μέθης οπότε δε νομίζω ότι τίθεται θέμα πουριτανισμού. Συνέκρινα τις κακές συνέπειες που μπορεί να έχει μια προσωπική συνήθεια στην υγεία και την σωματική ακαιρεότητα των άλλων. Δεν είμαι κατά του τσιγάρου, του αλκοόλ, των ναρκωτικών και του ελεύθερου κάμπινγκ. Κάθε μία από τις παραπάνω δραστηριότητες όμως πάει πακέτο και με κάποιες ευθύνες πρρος τους άλλους. Δεν είναι απλά προσωπικές επιλογές που τις κάνω και μετά δε δίνω λογαριασμό σε κανένα. Αν καπνίσεις, θα προστατέψεις τον άλλο από τον καπνό σου και δεν θα μεταφέρεις στον άλλο αυτή την ευθύνη (ΑΥΤΟ είναι καταπίεση και φασισμός). Αν πιεις, θα προστατέψεις τον άλλο από την οδήγησή σου και τη συμπεριφορά σου. Αν πάρεις ναρκωτικά θα προστατέψεις τον άλλο αντίστοιχα. Αν κάνεις ελεύθερο, θα προστατέψεις τη φύση (και κατ'επέκταση τον άλλον) από την παρεμβολή σου στο τοπίο, δε θα πετάξεις σκουπίδια, δε θα χέζεις όπου να'ναι και πάει λέγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κακό πράμα η δημοκρατία... Να, ορίστε: αντί να κάνετε κάτι χρήσιμο, κάθεστε κ μού το παίζετε σχολιαστές του TVXS.... "Όχι έτσι - όχι γιουβέτσι". Η χώρα καταρρέει, κ εσείς καπνόν κ αέραν (αντίστοιχα) ηγοράζατε...

    Τσκ, τσκ, τσκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τώρα, εμένα με τρώει ο κώλος μου, αλλά θα ρωτήσω γιατί α) είναι ωραία η κουβέντα, β) δεν έχει κ τίποτε η τηλεόραση το βράδυ κ γ) είναι αυθεντική η ερώτηση κ παρακαλώ να αφεθούν στην άκρη οι όποιες συνομωτικές κ μικρόψυχες προσπάθειες ότι κ καλά το σχόλιό μου είναι προσωποποιημένο:

    Για την ηλιθιότητα, η οποία επίσης σκοτώνει εαυτόν τε και άλλους (καμιά φορά χώρια, καμια φορά συγχρόνως) τι πιστεύετε; Δεν είναι εξίσου επικίνδυνη με το κάπνισμα; Ειδικά δε όταν δεν φαίνεται εκ πρώτης όψεως - όπως φερ'ειπείν ο καπνός του τσιγάρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. κάτσε ρε μεγάλε, έπεσες στο σχόλασμα.

    συνέχεια:

    @φίλος ανώνυμος: η εφορία είναι εφορία, και ως τέτοια ορθώς δεν επιτρέπει το κάπνισμα στο χώρο της. το μπαρ είναι μπαρ, και ως τέτοιο θα μπορούσε να το επιτρέπει. ας επιβάλουν στα μπαρ το Κλιματιστικό Του Θεού (βλ. μέτρα ασφαλείας) και ας αφήνουν να καπνίζουμε. Δε μπορώ με τίποτα να χωνέψω ότι, αφού δε συμφωνούμε (όχι εμείς οι δύο, οι μισοί άνθρωποι με τους άλλους μισούς) δε μπορούμε να συμφωνήσουμε, δε μπορούμε να χωρίσουμε τα τσανάκια μας και να κάνει ο καθείς ότι γουστάρει, live and let live μια φάση, και αντί αυτού, πρέπει να προσκυνήσουμε όλοι σε μια επιβαλλόμενη ομοιομορφία.
    Οπότε για να μπορώ να καπνίσω με 10 φίλους μου και να ακούσουμε μουσική και να έχουμε χώρο να χορέψουμε, πρέπει να νοικιάσουμε 200 τετραγωνικά, να το κάνουμε private club και να κλείσουμε τον κόσμο απ' όξω θεσμικά και με το νόμο... και άμα τύχει και γουστάρεις γυναίκα από την παρέα μου, δεν πρόκειται να μπεις ποτέ. Ζήτω, θρίαμβος.

    Όσον αφορά τον τύπο με την ενήλικη κόρη του, ήμουν σαφής ως προς την πρόσβαση σε συγκεκριμένο χώρο. και την καπνίστρια (ή συναγελαζόμενη με καπνιστές) μπορείς να τη δεις όπου αλλού θέλεις. όταν μπει η κάπνα σπίτι να δω τι θα κάνεις :)

    Εγώ δε δέχομαι πάλι κανέναν περιορισμό στο πρόσωπό μου στο βαθμό που δεν υποχρεούται κανείς να υποστεί τις συνέπειες των πράξεών μου. αν κατέβω γυμνός στην τελευταία χαράδρα της Ελλάδας γυμνός Δεκέμβρη, μπορεί κάποιος να με ακολουθεί για να με καταγγείλει για προσβολή της δημοσίας αιδούς. Το ελεύθερο που λες, όσο προσεκτικός και να είμαι (που σε διαβεβαιώ, είμαι) εξακολουθεί να είναι παράνομο ενώ το να πας χωρίς σκηνή και να γδέρνεις δέντρα με πριόνι για πλάκα όχι. Εν τέλει, με το "πονάει χέρι - κόψει χέρι" γεμίζει ο κόσμος κουλούς για να κάνω και λίγο clopyright

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. περί ηλιθιότητας j-m δώσε μου λίγο χρόνο please, παίζει μπασκετάκι. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. που λεεεες... περί ηλιθιότητας δεν έχω να πω τίποτα (και δεν το παίρνω προσωπικά, μην ανησυχείς). Κατ'αρχάς, στερείται ακριβούς ορισμού, εκτός και αν έχεις κανέναν πρόχειρο.
    πάντως, άνθρωποι με IQ 160 έχουν κάνει πολύ περισσότερο κακό στον κόσμο από άλλους με 60 και ένα milko.
    Κατά δεύτερον, ό,τι φαίνεται ηλίθιο σε εμένα μπορεί να φαίνεται απολύτως δικαιολογημένο σε κάποιον άλλον. Δε έχω καμιά όρεξη να παραστήσω τον κριτή των πάντων, είναι δουλειά με τρελλά ωράρια και κακά φράγκα (εκτός και αν είσαι ηλίθιος και ο ίδιος, ή κάποιας ποικιλίας μεγαλομανής, ή φασίστας και σου βγαίνει από φυσικού).

    Γενικά,
    α) θα μπορούσα να κατακρίνω ηλίθιες κοινωνίες, αλλά όχι ηλίθια άτομα
    β) ισχύει ο κανόνας που ανέφερα παραπάνω. Στο μέτρο του δυνατού, απλά τους αποφεύγω. Αν π.χ. το α ή β μπαρ βρίθει ηλιθίων (κατά ghallas), θα το αποφύγω ακόμη και αν συχνάζει εκεί το μωράκι που γουστάρω μέχρι ηλιθιότητας γιατί δημιουργεί κακό περιβάλλον για εμένα ως άνθρωπο και, κατά συνέπεια, τις όποιες επιδιώξεις μου.

    εσύ τι πιστεύεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. και εν κατακλείδι φίλε ανώνυμε, επειδή έχει πιαστεί το χέρι μου να σκρολλάρω, σημάδι ότι παράγινε με τα σχόλια, φαίνεται πως είσαι ακριβώς το είδος του ανθρώπου στο οποίο αναφέρεται το abstract μου. Γαμώ το χριστό και την παναγία σου λοιπόν φασιστάκο(κατά ghallas πάντα), και σου εύχομαι να βρεις σύντομα και το επόμενο target group να προβάλλεις την αυτοδίκαιη φανταστική γαματοσύνη σου. Μην ανησυχείς πάντως, αυτός ο κόσμος είναι τόσο σκατά που πάντα θα υπάρχουν αρκετά μίζεροι ηλίθιοι που θα θέλουν να φτιάξουν τον κόσμο κατά την κακής λήψης εικόνα τους, αλλά όχι αρκετά για να μην υπάρχουν κάποιοι που να σας γράφουν στα παπάρια τους.

    ουφ, πολύ χαραμισμένο επίπεδο έπαιξα όλη μέρα και φούσκωσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο εκνευρισμός σου είναι απόλυτα κατανοητός. Εδώ ο άλλος μπορεί να σε μαχαιρώσει για μισό ευρώ προκειμένου να πάρει τη δόση του. Κατ'αναλογία προφανώς κι εσύ θα γίνεσαι θηρίο με κάτι που σου βάζει δυσκολίες στο να παίρνεις τη δόση σου. Και σου δίνω και 1000 δίκια. Από τη μια πέφτεις θύμα του marketing των καπνοβιομηχανιών στα 80s και 90s όπου το τσιγάρο ήταν "cool", σε κάνουν εθισμένο και μετά έρχονται και σε αντιμετωπίζουν σαν προβληματικό και σου απαγορεύουν να το καπνίζεις όπου και όποτε θέλεις. Κανονικό βασανιστήριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δεν υπάρχει εκνευρισμός, το παραπάνω σχόλιο έγινε στη θαλπωρή του σπιτιού μου -μέχρι να ανέλθουμε και άλλο στην κλίμακα της μαλακίας και μας το κόψουν και εκεί- με το τσιγάρο στο στόμα.
    Παρά την, αδικαιολόγητη κατά καιρούς, αισιοδοξία μου, παραδέχτηκα εν τέλει ότι δε μπορείς να μάθεις ένα σκύλο να παίζει σκάκι, χαραμάς το χρόνο σου και ταλαιπωρείς και το σκύλο, όσο και αν χαίρεται που νομίζει ότι έγινε Καρπόφ επειδή κατούρησε τον πύργο σου.

    βγες κάνε καμιά δουλειά τώρα. Καπνιστής Τζακ!!! πάρ'τον!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Περί ηλιθιότητας, εγώ πιστεύω ότι είστε όλοι ηλίθιοι κ εγώ ο πανάξιος αρχηγός σας.

    Περί σκρολαρίσματος, να μάθεις να δίνεις πιο περιεκτικές απαντήσεις, γιατί συμβάλλεις κ εσύ στο κατά πόσο σκρολλάρουμε όλοι μας. Μαλακάκο, ε μαλακάκο!

    Επίσης (τώρα που τα πήρα, κ πριν τα χάσω) τι σοϊ διαχειριστής ιστολογίου είσαι εσύ που βαριέσαι να σκρολλάρεις;;;

    Ααα-ααα-ααα!

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. οκ, θυμήθηκα το Ctrl-End, δε χρειάζεται καν να διαβάζω τι γράφετε στη μέση, πάω κατευθείαν στο τέλος και γράφω τα δικά μου.

    το "ηλίθιος" υποδηλώνει κάποια νοητική (υ)στέρηση, όπως και αν ορίσεις τη νοητική ικανότητα, οπότε το "είστε όλοι ηλίθιοι" είναι ισοδύναμο του "δεν υπάρχει ηλίθιος", καθώς δεν υπάρχει κάποια ανώτερη νοημοσύνη αναφοράς ως προς την οποία όλοι υστερούμε (ή στερούμαστε).

    κατάλαβες ηλίθιε? :))))))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Εγώ τα έχω παρει κρανίο που ήρθαν στο μαγαζί ΜΟΥ, που δεν είναι μπαρ, καφετέρια,καφενείο ή οτιδήποτε άλλο θεωρείται χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά ένα εμπορικό κατάστημα και μου έκαναν "ενημέρωση" οτι απαγορεύεται το κάπνισμα!

    Είπα και εγώ στους "φίλτατους" την επομενη φορά να μου κόψουν κλήση...και οτι ξέρω που μένουν!
    Βάλανε τα καημένα παιδάκια της δημοτικής αστυνομίας να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα...

    Στα εμπορικά δεν το βλέπω να τραβαει το μέτρο, ούτε σε γραφεία κλπ. Οι χώροι διασκέδασης όμως τον ήπιανε! Ειδικά τα καφενεία και τα μικρά μπαράκια.Πίκρα για τα μπαρμπάδια!

    Υ.Γ Περιμένω το νομοσχέδιο που θα κάνει τον ευνουχισμό υποχρεωτικό...μετά θα μεταναστεύσω ΜΑΛΑΚΕΣ!

    RKD

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. εγώ γενικά δουλεύω το "ξέρω που πάνε τα παιδιά σου σχολείο", αλλά αυτά είναι τα καλά της επαρχίας. εδώ που να ξέρεις το παιδί του καθενός σε 4 εκατομμύρια κόσμο...

    πρόσφατα το πασόκ συμπέρανε ότι έχουν πέσει τα έσοδα από ΦΠΑ γιατί κόψαμε να ζητάμε αποδείξεις γιατί μαζέψαμε όσες χρειαζόμασταν. Ότι δεν παίζει σάλιο δεν πέρασε από το συλλογικό μη-εγκέφαλό του.
    αντίστοιχα, τώρα που θα πιάσουν περονόσπορο τα μαγαζιά, μάλλον θα συμπεράνουν ότι καθόμαστε σπίτια μας και γαμάμε, οπότε και ο ευνουχισμός παίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. πωπω....κουράστηκα....τζάμπα κουβέντα κάνετε, αφού σε μια βδομάδα δυστυχώς το σωστό αυτό μέτρο θα ισχύει μόνο στα χαρτιά....αφού μπάλκανς είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μάλλον έχεις μεγαλύτερη απήχηση απ'όση νόμιζες - ή είσαι κ εσύ ένας ακόμη έλληνας.

    Τελικά αυτός ο Γιωργάκης, άλλα θέλει να κάνει, κ άλλα κάνει τελικά... Θέλει να μαζέψει λεφτά, κ αντί να σας δώσει περισσότερες δουλειές (για να έχει περισσότερες εισφορές), τελικά τις κόβει κ αυξάνει τους φόρους από αυτούς που δεν έχουν ούτε φόρους (άμεσους) ούτε προϊόντα (έμμεσους) να πληρώσουν. Θέλει να σας κάνει πιο υγιείς, αλλά αντί να σας κάνει πιο κοινωνικούς, τελικά σας χώνει μες στο σπίτι σας. Κ να πω ότι είχατε όλοι NOVA, πάει κ έρχεται...

    Εδώ μια πρόχειρη ανάλυση των (κοινωνικο-)οικονομικών επιπτώσεων του νόμου στην άλλη (μου, πιο προβατένια) πατρίδα.

    Βέβαια, παίζουν διάφορα σενάρια - κατ'αναλογία με την φαντασία: στην Ιταλία κ την Γαλλία, τα προστίματα (sic) που τρώνε οι μαγαζάτορες από τις αρχές για την επίτρεψη (sic) του καπνίσματος στα μαγαζιά τους, πληρώνονται από τους πελάτες κατ'αντιστοιχία, εκτός από τον μαγαζάτορα, ο οποίος δεν βάζει μία αφού διακινδυνεύει την άδειά του για να αφήνει τους μαζόχες (sic) να καπνίζουν στο μαγαζί του.

    Κάπου είχα κ το λινκ but I feel sic.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. εντάξει, μου γκρεμίστηκε ξανά η μαγεία του μοναδικού ελληνικού DNA. Ίδια κουβέντα και στη Σκωτία, μόνο που εκεί παίζει και το θέμα της πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της pub, ενώ εδώ τα ρεμπετάδικα και τους τεκέδες τα έχουμε ξηλώσει από καιρό και ως παραδείγματα ψυχαγωγικής κουλτούρας έχουμε τα σκυλάδικα (πώς τα έλεγε να δεις ο Γιαννόπουλος?) τα οποία και σεβάστηκε ο Γιωργάκης* δίνοντας τους 8μηνη περίοδο προσαρμογής. Μέχρι τότε, πρώτα το ΔΝΤ, θα έχει χρεωκοπήσει και η χώρα και έχουμε άλλα να ασχολούμαστε.

    * όπως και τα καζίνο άλλωστε, το άλλο παραδοσιακό πεδίο δόξας του έλληνα που σέβεται τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τι έγινε ρε παιδιά; Δεν έχει άλλο; Πάνω που άναψα τσιγάρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. πςςς... σήμερα ανακάλυψα ότι ο blogger έχει automatic spam detection. Και είχε ρουφήξει και δύο απαντήσεις του ανώνυμου άκαπνου (Α.Α.) από πάνω και θα νόμισε ότι τον έκοψα.

    ντροπή σου blogger! (από την άλλη, μήπως κάτι ήξερε το μηχάνημα του σατανά?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή