7.5.09

Bloody Sunset

Αράζω στην πολυθρόνα του μπαλκονιού για να δω το παροιμιώδες μου ηλιοβασίλεμα, ακούγοντας thε life is golden από κάτι καμμένους μεξικάνους, παρέα με ένα Drum Σέρτικο, και η απορία που μου γεννιέται είναι γιατί ο ήλιος πάει τόσο γαμημένα γρήγορα μόλις αρχίσει να χάνεται πίσω από το Αιγάλεω (νταξ, δεν ισχύει μόνο για το Αιγάλεω, εκτός και αν είναι σπηλιά του Νταβέλη φάση, που αφ'ενός δεν έχω ακούσει κάτι, αφ' ετέρου και εκείνο μούφα είναι, οπότε moo point).

Οι Μεξικάνοι είναι σημαδιακοί άραγε? Είμαι και χάλια...

Back to subject. Το σκέφτομαι λίγο, συνειδητοποιώ ότι η ακρίβεια του ματιού μου ως ουράνιο μοιρογνωμόνιο είναι αντίστοιχη αλυσοπρίονου ως οδοντιατρικό εργαλείο, οπότε το παίρνω επιστημονικά το θέμα. Wiki it.

Παπάρια βασικά. Δεν έβγαλα άκρη. Έμαθα όμως άλλα ενδιαφέροντα - μη γελάτε μοσχάρια- πράγματα.
Εντάξει, ότι τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα της Αθήνας οφείλονται στον παμβρώμιο αέρα της, το ξέρει ο περισσότερος κόσμος.

Το νέο, για εμένα τουλάχιστον, είναι γιατί τα ηλιοβασιλέματα είναι πιο εντυπωσιακά από τις ανατολές.

Sunset colors are typically more brilliant and more intense than sunrise colors, since there are generally more particles and aerosols in the evening air than in the morning air. Nighttime air is usually cooler and less windy, which allows dust and soot particles to settle out of the atmosphere, reducing the amount of Mie Scattering at sunrise. The reduced Mie Scattering correspondingly reduces the amount of red and orange scattered light at sunrise.*

και πολύ καλά κάνει λέω εγώ, τα πάντα ο Mangala εν σοφία εποίησε (ναι, τελικά οι Mandinka έχουν δίκιο - μπέσα). Θέλεις να ρίξεις το χ γκομενάκι, κανονίζεις καφεδάκι σε καφέ με θέα (το ποτάκι είναι προτιμότερο, έχουμε και αδυναμίες, αν έχει και αυτή, ακόμη καλύτερα, χέστε το καφεδάκι) και εκεί που δύει ο ήλιος, στην κόκκινη αφασία, κάνεις το κομμάτι σου. (this stuff actually does work on some chicks! Οι περισσότερες βέβαια θα προτιμούσαν να είναι σε κανένα μαγαζί και να τους ψωνίζεις καμιά μαλακία, αλλά είναι νωρίς ακόμη, και πάντα θα είναι - σε έναν τέλειο κόσμο). Σκέψου τώρα να ήταν γαμάτη η ανατολή του ήλιου, και η δύση ψιλοξενέ.

Σηκώνεσαι με ενέσεις 5 η ώρα το πρωί. Βλαστημάς την πλάση και την κ@ριόλα. Στρώνεις τα μούτρα σου με σφυριές, βάζεις κάτι σένιο που το έχεις αφήσει έξω από χθες γιατί σιγά μη βλέπεις την τύφλα σου πρωινιάτικα, παίρνεις το 166 (you 'll figure this one out later), ρουφάς το φραπέ και τραβάς προς της Ιουλιέτας. Στο δρόμο μιλάς μόνος σου μπας και καταλάβει ο λαιμός σου ότι ξύπνησες.
Φτάνεις, στυλάκι άνετο, χτυπάς θυροτηλέφωνο (167 φορές), και με το που ακούς το παραμοφωμένο από οργή απόρία και νύστα μουγκρισμα, λες (γαμώτη, ακόμη σα μπλάνη ακούγομαι): Κούκλα, πεταγόμαστε να δούμε την ανατολή? κερνάω καφέ! **
Αν όλα έχουν πάει καλά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή φτάνει το ασθενοφόρο (που λέγαμε ;) για να σε τρέξει στο νοσοκομείο για ρήξη τυμπάνου (the god-loves-my-guts version) ή για διάσειση από τη γλάστρα στο κεφάλι (καλά, η κόρη του flash είναι η πουτάνα? πότε πρόλαβε και βγήκε στο μπαλκόνι? αυτή δε νύσταζε? τι σκατ... oh, the colours....!)

Οι εξυπνάκηδες (τσερτς***) θα πούνε ότι μπορείς να το τραβήξεις όλη τη νύχτα ως την ανατολή αντί να σηκώνεσαι σα γαλατάς. Οκ, fine, γαμώ, δε λέω, αλλά αν το έχεις τραβήξει ως το πρωί, καλά θα κάνεις να έχεις κάνει ήδη τη δουλειά σου, οπότε πλέον θέλεις τσιγάρο, ένα απαλό κομμάτι κρέας στο χέρι και ησυχία, όχι ανατολές και μαλακίες). Αν δεν την έχεις κάνει ακόμη, πήγαινε κατευθείαν στο τσιγάρο, πάρε το σαλάμι από το ψυγείο και σύρε ψόφα. Σου γλυτώνω χρόνο τώρα, pay attention.

So, this is the story, αν έχετε εσείς άποψη για το αρχικό ερώτημα, μοιραστείτε την. Δεν είναι γκόμενα. Βασικά πιστεύω ότι ο μάλλον ο ήλιος μεγαλώνει κοντά στη δύση (η ίδια ψευδαίσθηση που παίζει με τη Σελήνη), οπότε στο χρόνο που κάνει να χαθεί, φαίνεται ότι χάνεται πιο πολύς από αυτόν, συνεπώς μεγαλύτερη φαινόμενη ταχύτητα. Τώρα που το σκέφτομαι, αυτό είναι. Γάμησα πάλι, αρκεί να μη σκέφτομαι και τα καταλαβαίνω όλα. Χέστηκα λοιπόν πλέον για την άποψή σας, αν πάλι θέλετε, δε θα πω όχι.

Βάζω και μερικές φωτογραφίες από ηλιοβασιλέματα για τελείωμα για να φτιάξω κλίμα, μερικοί έχετε ανατολικά σπίτια. Suckers!












* Να ρίξω γκόμενα στο ηλιοβασίλεμα μιλώντας της για τη διάχυση Mie και ας πεθάνω εκεί που στέκομαι

** Για τις εναλλακτικές, τα είπαμε. Όχι όλα, αλλά τα είπαμε.

*** Στα ώπα-ώπα σε έχω ρε κερατά. Μόνο λεφτά μη ζητήσεις, συμπάσχω με την παγκόσμια οικονομία.

6 σχόλια :

  1. I cant light no more of your darkness
    All my pictures seem to fade to black and white
    Im growing tired and time stands still before me
    Frozen here on the ladder of my life

    Its much too late to save myself from falling
    I took a chance and changed your way of life
    But you misread my meaning when I met you
    Closed the door and left me blinded by the light

    Dont let the sun go down on me
    Although I search myself, its always someone else I see
    Id just allow a fragment of your life to wander free
    But losing everything is like the sun going down on me

    I cant find
    Oh, the right romantic line
    But see me once and see the way feel
    Dont discard me baby dont
    Just because you think I mean you harm
    Just because you think I mean you harm, oh
    But these cuts I have, cuts I have
    They need love
    They need love, they need love to help them heal

    Oh, dont let the sun go down on me
    Although I search myself, its always someone else I see
    Id just allow a fragment of your life to wander free
    Cause losing everything is like the sun going down on me

    σσσσσωραιος ρε!!!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σσσσευαισθητούλης ρε!!! ;)

    κάτι σε motorhead κανείς?

    motorhead 1...
    motorhead 2...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω παντα αναρωτιομουν πώς γινεται να τυφλώνεται κανεις απο το φως, όταν του κλείνουν την πόρτα...

    Ισως γι'αυτο δεν έγινε Τοπ Γιουροβίζιον Χιτ το συγκεκριμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τον κλειδώνουν έξω, ο ήλιος στην πλάτη του, ΓΑΜΗΜΕΝΑ καλογυαλισμένη πόρτα... μπορείς να μαντέψεις τη συνέχεια.

    Καλά, δεν περιμένω τόση φαντασία από το κοινό της eurovision, so you do actually have a point

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ, όπως και η πλειοψηφία των alpha-males, συνειδητοποίησα νωρίς ότι, mie ξε-mie σκατering, η απόσπαση σεξ από το άλλο φύλλο δεν σχετίζεται με ρομαντικά ηλιοβασιλέματα, ούτε με καληνυχτάκικο gift offering...

    Παρά την γενετική κλίση σου προς το αλκοόλ (ίσως και εξαιτίας της), δεν έχεις βάλει καλά στο μυαλό σου ότι μια μετα-δυσική ξυδο-κραιπάλη είναι ο καλύτερος τρόπος να σκοράρεις. Επομένως, ο συγκεκριμένος εξυπνάκιας που ανέφερες (τσερτς***, σαν το μεταξά με έκανες), δεν έχει περάσει δύσεις και, πολύ περισσότερο ανατολές, με το, του σεξ εξαιρουμένου, άχρηστο αντίθετο φύλο.

    Βέβαια μπορεί να φταίει και το γεγονός ότι το μπαλκόνι μου έχει μια ψιλο-θέα προς δύση (inside joke) και έχω ανάγει την απόλαυση της δύσης σε μια πιο προσωπική απόλαυση, πέρα από επιστήμες και ρομάντζα.

    Τέλος, για να απαντήσω επιτέλους στο ερώτημα σου, ναι, οι Μεξικάνοι είναι σημαδιακοί και είσαι και χάλιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δε μπορώ να κάνω πολλά για σένα, εκτός από το να αυξήσω την ωρίμανση. Στο επόμενο post μπορεί να γίνεις 5άρι (τσερτς*****).
    Ή, ακόμη καλύτερα, να σου φυτέψω σταυρούς (τσερτς+++ - inside joke).

    Τέλος, να επισημάνω προς όλα τα alpha males (Τζωρτζ Πέππαρντ, Mr. T κλπ) πως "ο κυρίαρχος αρσενικός μπαμπουίνος δεν αφήνει την πρωτεΐνη να πάει χαμένη". Εξηγήσεις εκ του σύνεγγυς over beer ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή