22.12.11

Η πολίς στα νέτγουωρκς




το καινούριο μου σκάλωμα είναι το τουίτα, εξ'ου και έχω ψιλοεξαφανιστεί από εδώ. Το twitter είναι για το blogging ότι το τσιγάρο για τον αργιλέ. Ωραίος ο αργιλές, αλλά μέχρι να βρεις χώρο, άπλα, mood και τα συναφή να τον πατήσεις έχεις φάει τα νύχια και του διπλανού από το χαρμάνιασμα. Οπότε κάνεις ένα πακέτο και ξεχνιέσαι.

το new big thing στο twitter, πέρα που το αγοράζουν οι Σαουδάραβες (πριν την επανάσταση, είναι γατόνια οι Αλ Σαούντ - ούτε στη Σοσιαλιστική Διεθνή δεν ήταν, όχι σαν τους άλλους που πήγαν άκλαυτοι) και έρχεται ο καιρός που οι γυναίκες θα πρέπει να φοράν μπούρκα για να κάνουν log in και το μαγαζί θα κλείνει πέντε φορές τη μέρα για να προσκυνάμε τη Μέκκα, είναι το account του πολίς σπόουκσμαν.

τον έκανα follow και εγώ, και η αλήθεια είναι το ψιλομετάνιωσα, γενικά δεν είναι καλή ιδέα να τραβάς προσοχή. Τώρα κωλώνω για κάνω unfollow πάντως και λέω να λουφάξω μέχρι τις γιορτές και να μπω να την κάνω πρωτοχρονιάτικα πάνω στην αλλαγή που θα παίζει αντιπερισπασμός. Μέχρι τότε, δεν προφέρω το id του και παίζω αυστηρά αμένσιοτα.



Τέλος πάντων, μπήκα που μπήκα, με έφαγε η περιέργεια τι να γράφουν οι σημειώσεις εκ των ευωνύμων -όπως κοιτάει ο σπόουκσμαν- του σπόουκσμαν. Μεγένθυνα αλλά τίποτα, κάτι νούμερα που φαίνονται είναι σαν τη μισοσβησμένη λίστα του Casaubon στο εκρεμές του Φουκώ. Μπορεί να είναι το επιχειρησιακό πλάνο για την υπεράσπιση των ανακτόρων, μπορεί να είναι 3 φραπέδες και 5 τυρόπιτες για την παραγγελία από το Γρηγόρη.

Αφήνω τη φωτογραφία άπραγος και ρίχνω μια ματιά ποιους κάνει follow. Πρώτο-πρώτο, το @protothema. Νταξ, respect. Και ενημέρωση και ψυχαγωγία. Αμέσως μετά, η εφημερίδα του άλλου σπόουκσμαν. Μεταξύ σπόουκσμεν... Βέβαια έχει @primeministergr, τον κανονικό, όχι τον άλλον τον @PrimeministrGR που είχε βγει με τη φάτσα του Παπαδήμου καμιά μέρα πριν ο κανονικός υποστείλει τη σημαία του ΓΑΠ και τους άφησε όλους λίγο μαλάκες.
@enetgr -ακόμη-, @NChatzinikolaou, @zougla_online, @tsapanidou, κάτι δημοσιογράφους που δεν τους ξέρω να πω την αλήθεια, τίποτα embedded μπορεί να είναι, αλλά ένας αστυνομικός ρεπόρτερ από Σαλονίκη, ο @nikpits φαίνεται δυνατό λαγωνικό.

ας δούμε τι leads αντλεί ο σπόουκσμαν από το δαιμόνιο ρεπόρτερ

και μετά κάνει κάτι retweet για blackberry.

Ο σπόουκσμαν ακολουθεί @indymediathens που πρέπει να είναι και το μόνο χρήσιμο λινκ εκεί μέσα (και φαντάζομαι τρολλάρει τρελλά), ένα Web Developer (αρχίσαμε...) με μουστάκι, @autocar_gr, έναν immigrant from Crete που έχει link στο bloko.gr που δεν το ξέρω να πω την αλήθεια, αλλά μυρίζει λίγο πέσιμο, έναν Ph.D. της Criminal Science, κάτι άλλα άσχετα.
ενδιαφέρον έχει η @ellewacher από τη Ντόχα του Κατάρ, που έχει 27 followers σε όλον τον κόσμο, και 12 tweets. Έχει να πει πάντως

WTF??? μα πού τα βρίσκει;

Είναι μετά ο SoulandMatePR που έχει ποστάρει δύο βίντεο για swat και δύο για ασφαλή οδήγηση ώστε να μείνεις ζωντανός να σε φάνε τα swat, ένας άλλος που ποστάρει μόνο αστυνομία, λιμενικό και το χαμόγελο του παιδιού...

...και κάμποσα αυγά. Δέκα από τα οποία δεν έχουν τουιτάρει ποτέ.

Φαίνεται είναι ακόμη για ανάκριση, αλλά που θα πάνε, θα κελαηδήσουν

2 σχόλια :

  1. γμτ... τα copy-paste από το twitter ρημάξανε το css. και έχω και να ετοιμάσω πράγματα για αύριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οκ, αφού έφαγα κανένα τέταρτο να κόψω τα tweets σε εικόνες και να διώξω όλα τα style, η μαλακία έμεινε.

    οκ, αυτό είναι το νέο, εορταστικό μου template. Ελπίζω να σας αρέσει! :P #fail #goddamn_css #merry_christmas

    ΑπάντησηΔιαγραφή