24.10.11

BREAKING NEWS!!!

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΕ POST!!!






τα έλεγα με το φίλο Χρήστο, και σκέφτηκα να τα ποστάρω και για τους άλλους 5 που διαβάζουνε για να έχουνε κοινά θέματα να συζητάνε.

με τσίγκλισε η παρακάτω γαργαλιστική πρόταση

"Αν και μολυσμένος από γερμανίλα και την ψύχωση της αποδοτικότητας, εγώ είχα πειστεί από την ιδεολογία του 90΄. Η οποία κορόιδευε αυτούς τους καημένους τους κουτόφραγκους που δεν ξέρουν απο kefi και frape. Και όταν θα ζητούσαν πίσω τα λεφτά των επιδοτήσεων και των leader θα τους τουμπαίρναμε με δυο ρακές και θα κατέληγαν να χορεύουν μεθυσμένοι φωνάζοντας "I love Greece", ενώ εμείς θα χαμπογελούσαμε με συγκατάβαση και λεβεντιά."


Με το θαύμα των '90s και των 00's, και εγώ ήμουν ενθουσιασμένος. Πάντα πίστευα ότι η Cayenne βγάζει πιο θερμή και γλυκιά φλόγα και από την καλύτερη βελανιδιά, ξύπναγα κάθε πρωί έτοιμος να σπαράξω πραγματικά από πόνο για το τσουνάμι που θα άφηνε τη Μύκονο πιο γυμνή και από το σοφό κεφάλι σου (αλλά όλο δεν ερχόταν), λάβρωνα από περηφάνεια όταν έβλεπα ότι σε κάθε διεθνή μάζωξη είχαμε τον πιο χοντρό πρωθυπουργό, ή τον πιο σιχαμένο, ή τον πιο ηλίθιο (με αυτό το τελευταίο να είναι το άγιο δισκοπότηρο μάλλον, με το κοσμικό πηγάδι IQ που ακούει την 9η κάθε τόσο στα ευρωτραπεζώματα , αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουμε αναδείξει τουλάχιστον δύο άξιους κατόχους του τίτλου)

από την άλλη, αν ενίοτε θέλω να γίνω κακός με το συμμαλάκα συνέλληνα, νιώθω άδικος αν δε χλευάσω στοργικά και τον ευρωσυμπατριώτη (για κανένα χρόνο ακόμα) Γερμανό, Γάλλο, Ιταλό κ.ο.κ. μαλάκα που θα πάρει τώρα και αυτός μεγαλειωδώς τα αρχίδια των ξιπασμένων αχόρταγων μουνόπανων που τον γαμάνε και αυτόν, αλλά πολύ πιο αξιοπρεπώς και προτεσταντικά. Στο φινάλε το ευρώ που θα μας βάλουνε όλους στο στόμα για οβολό για τον άλλο κόσμο, αυτοί το φτιάξανε, όχι εμείς. Εμείς ημασταν, είμαστε και θα είμαστε (εκτός και αν η τρέχουσα -τελευταία μέχρι την επόμενη- προσπάθεια αυτογενοκτονίας μας στεφθεί με επιτυχία) ένας μικρός μαλάκας λαός κάπου στη βρώμικη αυλή του πολιτισμένου μαλάκα κόσμου, που κάνουμε τις μικρές μας μαλακίες και ο μόνος λόγος που αναφερόμασταν κάθε τόσο είναι γιατί είμαστε καλή ευκαιρία να πετάξεις κανένα τσιτάτο για κανέναν αρχαίο, που ακούγεται ωραία.

Οι πραγματικά μεγάλες μαλακίες όμως παραμένουν προνόμιο των πραγματικά μεγάλων λαών. Με το σκατό που τρώνε για την ανικανότητα ή/και την δουλικότητα ή/και την σκατοψυχία τους οι πολιτικοί της Ευρώπης, τι να περιμέναμε και εμείς από το Γιωργάκη και τους Κωστάκηδες? Βαριά ότι περίμεναν οι Λίβυοι από τον Καντάφι, μια ωραία βραδιά στην τηλεόραση. Και άμα... (αν και ο Πάγκαλος προσπαθεί)

Η μαλακία είναι ότι τα κουμμούνια είχαν δίκιο στο τι φταίει -και με τσούζει- από την άλλη δεν είχαν και αυτοί ιδέα τι θα μπορούσε να ΜΗ-φταίει (εκεί ακόμη και ο Dick που διαβάζαμε όσο αυτοί παρίσταναν ότι διαβάζουν Marx παίζει να είχε πιο πολύ δίκιο) ,

τώρα η μόνη φάση που μου αξίζει τον κόπο είναι καλοί ανθρώποι-καλές εμπειρίες. Και στο φινάλε τα καλύτερα λεφτά που ξόδεψαν ποτέ οι Ευρωπαίοι μπορεί και να είναι αυτά που σκόρπισαν σε "εμάς" για να μπορούμε μερικοί να τους πάμε σε μια ωραία καβατζωτή παραλία, να κεράσουμε και τις ρακές και ενδεχόμένως να πηδηχτούμε κιόλα και να πηγαίνουν μετά πίσω στα κρύα και να σκέφτονται ότι η ζωή μπορεί να είναι και ωραία.

οι υπόλοιποι και τα υπόλοιπα να πάνε να γαμηθούνε.

23.10.11

Κ.Κ.Ε. στο πτώμα σου λαέ

Quiz:
ποιο είναι το μοναδικό κόμμα στην Ελλάδα που πραγματικά θέλει το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο, το όποιο ερχόμενο μακροπρόθεσμο, αλλοπρόσαλο κλπ;

οκ, δε μετράμε τη Δοσιλογική Συμμαχία της Ντόρας, πρώτον γιατί δεν είναι κόμμα, δεύτερον γιατί οι στόχοι τους είναι καθαρά οικογενειακοί/προσωπικοί. Κοινώς, σε μία εξαθλιωμένη τεταρτοκοσμική Ελλάδα θα διατίθεται πολύ περισσότερο νωπό βρεφικό αίμα για να τραφεί η οικογένεια.

προφανώς δεν είναι το μπατσόκ και οι άλλοι που κολλήσανε το εγκεφαλικό τους flatline στο νέο γαμάτο logo τους, γιατί καλύτερο δεν είχανε από το να σκορπάνε δανεικά και ανύπαρκτα φράγκα αριστερά και δεξιά (και βασικά στο "κέντρο") για να τσιμπάνε ψηφουλάκια. τώρα που την κότα με τα ευρά αυγά την γάμησαν και ψόφησε, πάνε και τα ποσοστά αμφοτέρων να πιάσουνε το προαναφερθέν flatline.

το ΛΑΟΣ μάλλον ψιλοχέστηκε, είναι χέλια τα παιδιά, και να μας καταλάμβαναν οι κινέζοι, αυτοί θα την έβρισκαν την άκρη τους, τσιρότα στα μάτια να τσιτώσουνε και ξύλο σε όποιον μαγαρίζει το αρχαίο κινέζικό μας DNA. Όποιος είναι άξιος δε χάνεται.

οι λοιποί αριστεροί και "αριστεροί" δεν ψένονται γιατί γαμήθηκε όλο το lifestyle και θα φτάσουν να διεκδικούνε επιβίωση αντί για χαϊλίκι και θα τους πιάσει κατάθλιψη, and the winner is...

(αν και ο οξυδερκής αναγνώστης μπορεί να την ψυλλιάστηκε και από το ελαφρύ υποννοούμενο του τίτλου)

το ΚΚΕ.

το ομολογώ, μέσα στο συναισθηματικό μπάχαλο του τελευταίου καιρού είχα αμελήσει να κάτσω να το δω λίγο ψύχραιμα το θέμα, με έπιασε και ο ρομαντισμός που βγήκε ο κόσμος στους δρόμους, και περίμενα και την κίνηση ΜΑΤ της Αλέκας για να μη μείνει κολυμπηθρόξυλο. Είχε δείξει και μια κινητικότητα τώρα τελευταία το κόμμα, που μπορούσε να ερμηνευτεί και ως διάθεση για συσπείρωση δυνάμεων για το μεγάλο ντου.

( <- παρένθεση: ακολουθούν αναφορές από τη fantasy λογοτεχνία. φαντάζομαι είναι εν μέρει μηχανισμός άρνησης/φυγής, από την άλλη είναι και η τρελλή ατάκα που πέτυχα στο twitter "Αλέκα λυπάμαι που το λέω, αλλά είσαι Lannister" κλείνει παρένθεση ->)

Κορύφωση,η κάθοδος της Αλέκας, σα νέου Aragorn στα Μονοπάτια των Νεκρών για να καλέσει τους επίορκους για να συνδράμουν στο μεγάλο αγώνα.


η πολυαναμενόμενη κάθοδος του ΠΑΜΕ (to stay όμως αυτή τη φορά) εξελίχθηκε σαν την κάθοδο της City Watch του King's Landing στο πλευρό του Stark, στη δική του προσπάθεια να ρίξει τη διεφθαρμένη του κυβέρνηση. κάπως έτσι...




το ΚΚΕ ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συνεργαστεί με κανέναν και για τίποτα (τελικά εξαιρούνται τα ΜΑΤ μάλλον , γκούχ!). Θέλει να πάρει την παρτίδα μόνο του. Για να φτάσει η ελληνική κοινωνία να ψάξει τη σωτηρία στο ΚΚΕ, πρέπει να φάει τόσο στεγνό και απάνθρωπο γαμήσι (να μη γίνουμε και Ινδία, πιο πολύ κάτι σε τσαρική Ρωσία) και να απελπιστεί τόσο πολύ από οποιονδήποτε άλλο που μόνο με τη συνέχιση
και εντατικοποίηση της παρούσας κατάστασης μπορεί να συμβεί. (και πάλι πιο πιθανό το βρίσκω να γυρίσει στο δωδεκαθεϊσμό ή τις ανθρωποθυσίες, αλλά το ΚΚΕ μάλλον όχι).

-- δε μπορώ να το ξαναγράψω το κκε με κεφαλαία, σκιάχτηκα. πετάγονται τα γράμματα στη μέση της σειράς σαν καδρόνια. switching to lowercase --

το κκε λοιπόν, λέω εγώ, θα υπερασπιστεί το όσο το δυνατόν πιο σάπιο, σιχαμένο και χάρβαλο σύστημά μας και με το αίμα του ακόμη.

γαμάτο; δεν ξέρω για εσάς, εγώ έχω αρχίσει να το σκέφτομαι να γίνω χριστιανός και να λοβοτομηθώ. φαίνεται το safest bet αυτόν τον καιρό

9.10.11

Second Chances

στην πασοκική νομοθεσία:

Φοιτητές:
ν+2 χρόνια να τελειώσουν τις σπουδές τους, μετά πούλο (αφού έτσι κι αλλιώς, άνεργος θα 'σαι. άσε που άμα αποφοιτήσεις 27 χρονών δε θα μπορείς να προσληφθείς με τον προνομιακό βασικό μισθό -20%)

Μεγαλολαμόγια Επενδυτές:
T + 10 μέρες για short selling. Μέχρι να αρπάξουμε την τρελλή μπάζα και κάποιος να φωνάξει "Λύκος".

Επιχειρηματίες-πρότυπο:
as long as it takes. Κλέψε τώρα, πες "ουπς λάθος" αν σε πάρουν χαμπάρι. Τι διάολο, άνθρωποι είμαστε

4.10.11

κάτι γλυκό για καληνύχτα

ναι, είμαι τελειωμένος, αλλά έπεσα σε λίγο ΓΑΠ αυτήν την ευαίσθητη ώρα

«Επιδιώκουμε ποιοτική ανάπτυξη, ανάπτυξη που σέβεται το περιβάλλον, πράσινη ανάπτυξη και όχι όπως την Ινδία που δεν σέβονται το περιβάλλον και δεν έχουν κανόνες εργασίας»

καταλάβαμε το πρόβλημα, έτσι; ο σεβασμός του περιβάλλοντος και να υπάρχουν κανόνες. Ας είναι ότι θα παίρνεις 69 ευρώ το μήνα, that's ok, το θέμα είναι να υπάρχουν κανόνες. Βγαίνει έξω ο άνθρωπος και κοκκινίζει που πρέπει να απολογείται για το μπάχαλό μας κάθε τόσο.

«Θα αλλάξουμε το πολιτικό σύστημα», είπε

το ψιλομυριστήκαμε. όσους δεν είχαν καταλάβει, τους το είπε ο Πάγκαλος

Ενώ η κυρία Χρύσα Αράπογλου πρότεινε να συσταθεί ένα «κοινοβουλευτικό φόρουμ» το οποίο μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα... Αίτημα, για το οποίο ο κ. Παπανδρέου είπε να δρομολογηθεί αμέσως.

για τέτοια πρώτος είσαι βρε πούστη! πρέπει να θυμήθηκε τέτοια εποχή δυο χρόνια πριν ο Γιωργάκης που έψαχνε Joomlaδες για να φτιάξει τη νέα ψηφιακή Ελλάδα με open source και να συγκινήθηκε. η μαλακία είναι που στο μεταξύ την πούλησε και του χουν μείνει τα passwords να τα διαβάζει και να κλαίει μόνος του τα βράδια.

Σε κάποια στιγμή η πρώην υφυπουργός κυρία Θ. Τζάκρη ρώτησε τον Πρωθυπουργό ποιες κοινωνικές ομάδες στηρίζουν το κυβερνητικό έργο και με ποιούς είμαστε και ο κ. Παπανδρέου απάντησε: «με τους ανθρώπους της δουλειάς, με τους επενδυτές που εμπιστεύονται την χώρα μας και επενδύουν, με τις τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική αγορά και γενικά με τον πολίτη με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου».

εντάξει. στην αρχή ξεκίνησα να φορτώνω τυπικά, μετά έφαγα ένα ψυχεδελικό πολυδιαστασιακό σκαμπίλι, μετά έβαλα τα γέλια, και κατέληξα σε μία ψύχραιμη εκτίμηση της δήλωσης.

Α. είναι βλαμμένος. δηλαδή, πέρα από όλα τα άλλα, αν χρειάζεται στήριξη, αγάπη, ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα, κρεμάλα ή οτιδήποτε άλλο, χρειάζεται σίγουρα ψυχιατρική παρακολούθηση.

Β. Ξέχασε τον Αη-Βασίλή, τον Κάπτεν Αμέρικα, την Τίνκερμπελ και τη Γενική Συνομοσπονδία Μονόκερων. Από όλους τους παραπάνω, έχουν ξεμείνει κάτι άνθρωποι της δουλειάς (και αυτοί λόγω της καθυστέρησης στην τήρηση των συμφωνηθέντων) οι οποίοι είναι τελευταία λίγο φειδωλοί στις εκδηλώσεις λατρείας τους, οι άλλοι είναι φανταστικά πρόσωπα, όπως θα είναι σε λίγο και οι άνθρωποι της δουλειάς δηλαδή. Μα που τα βρίσκει; επενδυτές που εμπιστεύονται τη χώρα μας και τράπεζες που στηρίζουν την πραγματική οικονομία; Έλα παναγία μου...

Α, ξέχασα και τον αρχαιοελληνικό μαλάκα. Αν δεν ήμουν τόσο συγκρατημένος, μετριοπαθής και εχέφρων σαν άνθρωπος, θα σκεφτόμουν ότι το θέλει το γαμήσι του.

χμμμ... μάλλον το αντίθετο εννοεί, ε;

1.10.11

δε γουέι

καλό Οκτώβρη, κάνει γαμώ τις μέρες παρά τα, ή ίσως χάρη και στα, σύννεφα, οπότε βάζω καλοκαιρινή μουσικούλα, αφιερωμένη εξαιρετικά και στα παιδιά στο St. Andrews που έχουν καλοκαίρι (ξεκαρδιστείτε ελεύθερα)




όχι, δεν κάνω διαφήμιση στο φεστιβάλ του συνασπισμού, γιατί δεν τα βρήκαμε στα λεφτά. Αυτοί ήθελαν να με πληρώσουν σε δραχμές, εγώ επέμεινα ότι δέχομαι μόνο σοβιετικά ρούβλια, ήρθαμε στα λόγια, πέσανε κάτι "ου οπορτούνες", κάτι παναγίες, κάτι για άπλυτους και αξύριστους εκατέρωθεν, τελικά επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και είπαμε να τα ξαναπούμε στους δρόμους. Από την άλλη, οφείλω να παραδεχτώ ότι από εκεί το άκουσα το γκρουπ. Ώρες ώρες σκέφτομαι ότι για κάτι τέτοια την έχουμε την αριστερά τελικά, για να ακούμε και τίποτα καινούριο. Αλλιώς θα σας έβαζα Βίσση και Οικονομόπουλο. Τέλος πάντων, αν πάει κάποιος στο φεστιβάλ, να μου πει αν είχε καλό ήχο και ωραία γκομενάκια.

Θα κάνω διαφήμιση πάντως, για τη Forthnet όμως που τα βρήκαμε τελικά. Χθες έληξε η προθεσμία για την έμπρακτη επίδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης μας και, όσο και αν ντρέπομαι για τον παρτακισμό και την κοινωνική αναλγησία μου, τους είπα να πάνε να γαμηθούνε παραπέρα γιατί μου κρύβουν τη θέα. Δεν πέρασαν 4-5 ώρες που έκλεισαν οι εφορίες, και όλως τυχαίως μου κόπηκε το internet. Μαλάκας δεν είμαι, και το έπιασα το υποννοούμενο, αλλά είπα να παίξω το παιχνίδι τους να δω που το πάνε. Και πήρα την τεχνική υποστήριξη.

Υπάρχει μια γραμμή που χωρίζει τη χαρά από τη λύπη, το θρίαμβο από την ταπείνωση, την αποτυχία από την καταξίωση, τα πάντα από το τίποτα, μια λευκή γραμμή...

και εκεί αρχίζω να κωλώνω. Οκ, είπανε για αποποινικοποίηση, αλλά κόκες από το τηλέφωνο; Θα είναι και φορολογημένη 97%, α, δε θέλω, δε βγαίνω, χίλιες φορές ρακή χύμα.

...χαραγμένη στο χορτάρι

και παίρνω βαθειά ανάσα. Οκ, είμαστε ακόμη στα γνωστά αναισθητικά για μουλάρια.

Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το προνόμιο που σας προσφέρει η Nova με τη Forthnet

από όλη την κρίση και τις μαλακίες, αυτό είναι που δεν αντέχω. Μας περιμένει ένα μέλλον σκοτεινό, μίζερο, χωρίς προνομιακές προσφορές, χωρίς φανταστικά πακέτα, όπου οι εταιρίες δε θα μας βλέπουν σα μικρούς θεούληδες που αγγίξανε μια στιγμή τη γη για να βγάλουν πιστωτική και να την κωλοχρεώσουν σα να μην υπάρχει αύριο. Σε αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι είχαμε κάποιο δίκιο βέβαια. Με τα πολλά, μου είπαν να πάω να παραλάβω καινούριο router γιατί το παρόν κάηκε από τα πολλά κωδικοποιημένα γαμοσταυρίδια που διαβάζω κάθε μέρα. Προφανώς ήθελαν να τσεκάρουν τα μούτρα μου και να πάρουν γεννετικό υλικό από το router που θα τους επέστρεφα. Το έτριψα λίγο στα κακάκια από σκύλο που βρίσκω αξιόπιστα κάθε μέρα στο πεζοδρόμιό μου για να τους μπερδέψω.

Οι υπάλληλοι στο κατάστημα ήταν πολύ εξυπηρετικοί, δεν υπέγραψα ούτε χαρτί για το καινούριο router μου, πράγμα που επιβεβαίωσε τις υποψίες μου. Το γνωστό παιχνίδι, καλός μπάτσος-κακός μπάτσος. Αν και τον καλό μπάτσο έχω καιρό να τον δω είναι η αλήθεια... ίσως μόνο τον παρακάτω


ο υπόλοιπος κόσμος στο κατάστημα ήταν σαφώς λιγότερο cool από εμένα, θα είναι που δεν είχαν vodka juniors στα ακουστικά. Οι περισσότεροι ήθελαν να διακόψουν συνδέσεις, και όλο ένα απλήρωτο υπόλοιπο προέκυπτε, κάτι διακοσάρια από εδώ, κάτι εκατοπενηντάρια από εκεί, με τον επίδοξο λιποτάκτη να κοιτάζει το ταβάνι σα να ψάνχει τον υποβολέα. Βλέπω κοντά την επιστροφή στις ωραίες εποχές των ελληνικών ταινιών που τηλέφωνο είχε ο περιπτεράς και βόλευε όλη τη γειτονιά. Τώρα θα έχει και wireless.

[ [ [ [ ψυχεδελική παρεμβολή από παράλληλο σύμπαν ] ] ] ]

κορίτσια, πλύντε τις μπούρκες σας. ή απλά αγνοήστε το σα να μην υπήρξε, που δεν πολυ-υπήρξε μάλλον.


Να ολοκληρώσω με ένα σχόλιο σχετικά με την έκτακτη εισφορά. Βρε κουτά, αφού όλοι πήγατε και τα πληρώσατε στο τέλος, τι φωνάζετε; Τάχα δεν έχουμε, τάχα δεν πάει άλλο, χαζομάρες για μικρά παιδιά. Και τα βρήκατε, και στην ουρά στηθήκατε, και λάθος χαρτί σας έστειλαν και καταλήξατε να πληρώνετε ό,τι κατέβηκε στο κεφάλι του εφοριακού (την κάβα του στο PokerStars μάλλον) με την έγκυρη διαβεβαίωση ότι "θα τα βρούμε μετά" - στάνταρ. Τώρα θα μου πεις, κανονικά θα πλήρωνες ό,τι καύλωσε του Βενιζέλου, τώρα πληρώνετε ό,τι καύλωσε του υπάλληλου. Σιγά τη διαφορά. Πρέπει να χωνέψουμε ότι η κυβέρνηση δουλεύει με λογική IMF. Δεν πα να φωνάζεις, αν τον τρως σημαίνει ότι το γουστάρεις. Και θα συμφωνήσουν και τα δικαστήρια

δε Στρος Καν γουέι