19.10.13

Του Αγίου Αρτεμίου, τότε και τώρα

Τότε...



και Τώρα...

Αγαπητέ κύριε εκδότα,
είμαι όρχις και μάλιστα δεξιός. Σε συνομιλία που είχα με το συνάδελφό μου (τον αριστερό) την ημέρα της εορτής του προστάτη ημών των όρχεων (μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου - 20 Οκτωβρίου) άκουσα με μεγάλη έκπληξη (και οργή τολμώ να παραδεχτώ) πως ο Μεγαλομάρτυς Αρτέμιος είναι ο προστάτης άγιος των αστυνομικών!

Δε μπορούσα να συγκρατήσω το θυμό μου. Μετά βίας το πέος με συγκράτησε να μην επιτεθώ (αγνώστω ομολογουμένως τρόπω) στο συνάδελφο. Αυτός διαρκώς μου επαναλάμβανε "άκουσέ με ρε αρχίδι". Αναγκάστηκα λοιπόν από πείσμα για να αποδείξω ότι ο συνάδελφος λέει ψέματα να ρίξω μια κλεφτή ματιά (η παράθεση των λεπτομερειών της πράξης θα ήταν άβολες για όλους και θα τις παραλείψω) στο συναξαριστή του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου <λογοκρισία γκρίζας διαφημισης>.
Η έκπληξη που αισθάνθηκα ήταν απερίγραπτη. Στο συναξάρι του Αγίου πράγματι αναγράφονται πράγματα προσβλητικά και απαράδεκτα.
Είναι δυνατόν ο προστάτης άγιος των αστυνομικών να είναι ο προστάτης άγιος των όρχεων; Ποιος μας εμπαίζει;
Ποιος διάλεξε τον άγιο αυτό για τα αξιοπρεπή όργανα των όρχεων; Όργανο το ένα όργανο το άλλο δηλαδή; Ας τον έπαιρνε η σκωληκοειδήτις δηλαδή που δεν τη γουστάρει κανείς έτσι κι αλλιώς, δε φτάνουν τα αρχίδι ο ένας, αρχίδι ο άλλος...

Μετά τιμής
Ένα απορημένο και σπασμένο αρχίδι

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου