2.11.09

Η φαντασία στη Φορολογία

"Επιπλέον 4.5 δισ. αναζητά η νέα κυβέρνηση για το 2010... ενώ αναμένεται να αυξηθούν και οι φόροι σε τσιγάρα, αλκοόλ αλλά και καύσιμα"

οποία φαντασία και πρωτοτυπία.Πώς δεν το είχε σκεφτεί καμία άλλη κυβέρνηση ως τώρα? Τι? το είχαν σκεφτεί και το έπραξαν και οι 13 κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης? άντε, να το ξέχασε ο Ζολώτας.

Φυσικά, η αγανάκτιση είναι λίγο υστερόβουλη και προσωποκεντρική, μιας και τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν το 70% του προϋπολογισμού μου - το άλλο 30 είναι το νοίκι.

Για λόγους απλά και μόνο πρωτοτυπίας, μήπως να αρμέξουμε και τίποτα άλλο for a change? Και για να μην κατηγορηθώ ότι κάνω στείρα κριτική, όπως πάγια η αντιπολίτευση και μια φορά οι Μογγόλοι στη Βαγδάτη, προχωρώ στην παρουσίαση διάφορων εναλλακτικών μπας και δεν πούμε το ποτό σφηνάκι πάλι.


  • Αύξηση της φορολογίας στις σοκολάτες. Γιατί, καλύτερες είναι από το τσιγάρο και την βότκα, ή πιο χρήσιμες? Έχουμε και θέμα παχυσαρκίας, πάλι διάβαζα τελευταία ότι είμαστε οι τόφαλοι της Ευρώπης. Και πατατάκια, στρουντελάκια, κάτι σοκολατάκια απαράδεκτα με γέμιση μέντα... Εξαιρείται το 3bit λόγω της προσφοράς του στην Αντίσταση.


  • Φορολόγηση της τηλεόρασης, ανά συσκευή, και κατάργηση της γελοίας εισφοράς στην ΕΡΤ. Μέτρο άμεσης απόσυρσης τηλεοράσεων με κίνητρα για απόκτηση ραπτομηχανής.

  • Φορολόγηση της μαλακίας. Άμεσα συνδεδεμένο με το παραπάνω. Δε λέω, καλή και χρυσή, αλλά βλέπω πολλά κομμένα γόνατα στο δρόμο, βλέμματα απλανή, μάτια θολά... Εκτός και αν φταίει η δουλειά, αλλά αυτήν τη φορολογούμε ήδη.

  • Το Facebook. Μπορεί να φταίει και αυτό για τα παραπάνω τώρα που το σκέφτομαι.

  • Αύξηση της φορολογίας στα κουνουπίδια και τα μπρόκολα. Επειδή μου τη σπάνε και βρωμάνε στο βράσιμο.

  • Στα αναβολικά, τα στεροειδή και γενικότερα τις φουσκωτόσκονες. Δεν ξέρω πόσο φορολογούνται, αλλά σίγουρα πάει και παραπάνω.

  • Τις αποτριχώσεις. Στους άντρες.

  • Την άμμο στις παραλίες ανά κόκο. Μιας και υποτίθεται ότι είναι όλες δημόσιες, όποιο μουνί έχει βάλει χέρι τουλάχιστον να πληρώσει τα μαλλιοκέφαλα τα δικά του και των προγόνων του από κτίσεως Μάτσου Πίτσου. Επίσης, μπορούν να προσληφθούν κανένα εκατομμύριο συμβασιούχοι να μετράνε την άμμο, και να γλυτώσουν τη ΜΟΜΑ του Καρατζαφέρη.

  • Τα εξωτικά κατοικίδια. Τι μαλακία είναι αυτή να φέρεις το μακάκο και το λεμούρι από του διαόλου τη μάνα να ζήσουν στο ιδανικά ρυθμισμένο οικοσύστημα του σαλονιού σου ανάμεσα σε 68 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα τριμέντο?



Το καλό με τα νέα μέτρα είναι ότι δεν ακούστηκε τίποτα για τις πουτάνες, και ότι τα ναρκωτικά παραμένουν παράνομα, παρά κάτι ιδέες του Γιωργάκη πριν χρόνια, και συνεπώς αφορολόγητα. Παίζει και το ψείρισμα βέβαια...

2 σχόλια :

  1. Κάτω τα χέρια από τα μπρόκολα και τα κουνουπίδια ρε!


    Στα εξωτίκά κατοκίδια μετράνε και κάτι μουνόψειρες που κόλησα στη Βραζιλία; Χαλάλι πάντως αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου άφησα αφορολόγητα τα καυτερά ρε. όλα δικά σας τα θέλετε ...

    οι μουνόψειρες μετράνε, αλλά λόγω χαμηλού κυβισμού θα τη βγάλεις ψιλοτσάμπα.
    Του χρόνου προτίμησε Ρίο Αχαϊας πάντως. Μπορείς να κολλήσεις μέχρι αφορολόγητη νεροβουβάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή