6.5.11

ΟΣΕ

In demonology, Ose is a Great President of Hell, ruling three legions of demons (thirty to other authors, and Pseudomonarchia Daemonum gives no number of legions).

τα έλεγε η κυβέρνηση για τον ΟΣΕ, και εμείς τα άπιστα βόδια δεν την πιστεύαμε. Ευτυχώς ο άγιος Γεώργιος ο Χρεωφόρος είναι εδώ για να κατατροπώσει το κτήνος.


η ορμητική του επίθεση έχει πλήξει ήδη βάναυσα το Εξάμβλωμα της Αποκαλύψεως, όπως ανακάλυψα τις προάλλες που έψαχνα ο βλάσφημος δρομολόγια στο τελευταίο π.Χ. (προ Χρεωκοπίας) θαύμα του Πασοκ, τότε που θα μας έκανε Δανία, πριν το καλοσκεφτεί και αποφασίσει να μας κάνει Τανζανία, όταν έβγαζε όλη την Ελλάδα στο διαδίκτυο, πριν τελικά καταλήξει να μας βγάλει στο κλαρί.

Τον δικτυακό τόπο του ΟΣΕ
(επιβλητική και δυσοίωνη μουσική παρακαλώ, Carmina Burana π.χ. που μου ήρθε αυθόρμητα και ανεξήγητα στο κεφάλι)

τα πράγματα φάνηκαν κάπως ζόρικα από την αρχή


κάποιος λιγότερο εύψυχος και αισιόδοξος θα τα παρατούσε από εδώ. Όχι εγώ όμως.

ναι, το ξέρω, δε διαβάζεται. κάντε κλικ στην εικόνα και θα λάμψει το μάτι σας.

τα παιδιά κράτησαν το λόγο τους, στις 5/5 το απόγευμα που μπήκα εγώ, οι ταχύτητες απόκρισης ήταν εξωπραγματικές. Όλες οι αναζητήσεις μου απαντήθηκαν σε λιγότερο από δευτερόλεπτο. Ήταν πραγματικά στιγμές επαγγελματικής ταπείνωσης.

πατάω το κουμπί... και ΤΣΑΚ! Ιντερνέτ και μέλλον, μεγάλο πράγμα...

εντάξει, δεν πτοούμαστε... είμαι ταξιδευτής εκ συνειδήσεως, ας πάρω ένα τρένο μέχρι τη Λάρισα και μετά θα κάνω auto stop σε μπάτσους από διόδιο σε διόδιο, θαυμάζοντας την ελληνική ύπαιθρο άσφαλτο


χμμ... ένα μικρό προδοτικό ρήγμα απογοήτευσης εμφανίστηκε στην καταραμένα αγέρωχη αισιοδοξία που με συντροφεύει αδιάλλειπτα από τη μέρα που πήραμε τους Ολυμπιακούς.
Θυμήθηκα γρήγορα όμως ότι η χώρα είναι σε φάση που ενδυναμώνει το διεθνές προφίλ της και προβάλλει την αξιοπιστία της. Παίρνω το τρένο για τα ξένα, και πηδάω στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε η εφευρετικότητα δεν είναι η αρετή που έκανε τον Έλληνα Άρχοντα του Γαλαξία?


δε δέχομαι να νικηθώ έτσι εύκολα... θα είχα γίνει ένας από τους κορυφαίους τετρατριχοτόμους της γενιάς μου χωρίς επιμονή και πίστη? θα πάρω τρένο, ακόμη και αν είναι για ένα γαμημένο χιλιόμετρο ρε πούστηδες!

όχι ρε πούστη μου! να πάει να γαμηθεί και η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα. Στο Κατάκωλο θα πάω ρε να κάνω και μπανάκια και να γευτώ παλαιοελλαδίκο πολιτισμό και φιλοξενία


χμμμμφφφφφγκρρρρρρρ...

πήρα επιτόπου τηλέφωνο στον ΟΣΕ για εξηγήσεις. Οι άνθρωποι ήταν εξυπηρετικότατοι και μου εξομολογήθηκαν ότι έχουν θέματα συνδεσιμότητας με τον Sql Server από τότε που ο DBA του Οργανισμού πήρε μετάταξη ως νυχτοφύλακας στο ΧΥΤΑ Άνω Λιοσίων. Να μην ανησυχώ όμως, γιατί κατάφερε να κλείσει μία συμβασούλα έργου, ένεκα ενός θείου του που ως καφετζής σέρβιρε χρόνια την τοπική οργάνωση του Πασόκ στην Αλίαρτο, και μόλις ο Δήμος Άνω Λιοσίων ολοκληρώσει το δωρεάν ασύρματο μητροπολιτικό του δίκτυο, όλα θα ξαναγίνουν όπως παλιά.

κλείσαμε το τηλέφωνο με την κοινή ευχή να καταφέρει η κυβέρνηση να πουλήσει τον ΟΣΕ στους γερμανούς πριν καταλάβουν ότι δεν υπάρχει. Φήμες λένε ότι τον πάμε πακέτο με συμφωνία για παραθαλάσσια οικόπεδα στην Ατλαντίδα

2 σχόλια :

  1. Κλασικός Έλληνας μαλάκας. Άμα αποφασίσει να γκρινιάξει δεν το σταματάει τίποτα. Γιατί αν ήθελες πραγματικά να κάνεις τη δουλειά σου και όχι απλά να γκρινιάξεις θα πήγαινες στη σελίδα των γερμανικών σιδηροδρόμων, όπου με δυο κλικ θα έβρισκες αμέσως όλα τα δρομολόγια Θεσσαλονίκη - Μπλαγκόεβραντ.

    Αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δε βάζω ντόιτς στο πληκτρολόγιό μου μικρέ δοσίλογε, που να ανεβοκατεβαίνω Δίκαια - Χιλιομίδι με τα πόδια και να τρώω τη σκόνη από τις Cayenne και τις GS του κατακτητή.

    για έναν χάρβαλο ΟΣΕ πολεμήσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή